Vāc parakstus par Anniņmuižas parka saglabāšanu kā apkaimes kultūras vietu (1)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Anniņmuižas vēsturiskā ēka Jūrmalas gatvē 76
Anniņmuižas vēsturiskā ēka Jūrmalas gatvē 76 Foto: Zane Bitere / LETA

Sabiedrības iniciatīvu portālā "Manabalss.lv" sākta parakstu vākšana par Anniņmuižas parka saglabāšanu kā apkaimes kultūras vietu.

Kā iniciatīvas pārstāve norādīja Rigonda Bērziņa. Iniciatīvu plānots iesniegt Latvijas Universitātē, Kultūras ministrijā, kā arī Izglītības un zinātnes ministrijā.

Bērziņa norādīja, ka Anniņmuižai kā Rīgas pilsētas vēstures daļai ar kultūrvēsturiskām un dabas ainaviskām vērtībām ir jāpaliek sabiedrībai publiski pieejamai, lai tādas Rīgas apkaimes kā Imanta un Zolitūde nesaistītos tikai ar pelēkajiem "guļamrajoniem".

Iniciatīvā skaidrots, ka Latvijas Universitāte šo kultūrvēstures pieminekli ir iecerējusi pārdot un patlaban jau tiek plānota otrā izsole.

"Ja Anniņmuiža tiks pārdota, jaunais īpašnieks var liegt tai publisku pieeju vai veikt Anniņmuižas apkārtnes apbūvi ar daudzstāvu dzīvojamām mājām. Mikrorajonu iedzīvotājiem jau tā pietrūkst saiknes ar viņu dzīvesvietas apkaimes vēsturi," nobažījusies Bērziņa.

Tāpēc viņa aicina visus, kam šī apkaime ir dzīvesvieta, darbavieta vai vienkārši sirdslieta, iepazīt Rīgas vēstures saknes un iestāties par Anniņmuižas parka saglabāšanu.

Bērziņas ieskatā, Zemesgrāmatā atdalot Anniņmuižu kā patstāvīgu nekustamo īpašumu, Latvijas Universitāte var iegūt nepieciešamos ieņēmumus no pārējās nekustamā īpašuma daļas pārdošanas. Tāpēc iniciatīvā pausts aicinājums Anniņmuižu (ar seno parku, alejām un dīķi) saglabāt valsts vai pašvaldības īpašumā un atjaunot, pārveidojot to par kultūras un atpūtas vietu.

Sabiedrība līdz ar to saglabās kultūrvēsturiskās un ainaviskās vērtības un to publisku pieejamību, skaidroja idejas autore. Tāpat apkaimju iedzīvotāji paturēs sev kultūras un atpūtas vietu.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu