Izraēlā strauji pieaug ar Covid-19 inficēto skolēnu skaits; slēgtas 120 skolas (2)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Covid-19, Izraēla.
Covid-19, Izraēla. Foto: AHMAD GHARABLI / AFP

Izraēlā strauji pieaugot ar Covid-19 vīrusu inficēto skolēnu un skolotāju skaitam, svētdien slēgtas 127 skolas, pavēstīja Izglītības ministrija.

Trīs nedēļas pēc tam, kad no jauna atsāka darbu koronavīrusa pandēmijas dēļ slēgtās skolas, inficēšanās apstiprināta 347 skolēniem un skolotājiem.

Pēdējo 12 stundu laikā skolēnu un skolotāju skaits mājas karantīnā nedaudz pieaudzis no 16 000 līdz 17 500.

Vairums jauno inficēšanās gadījumu konstatēti Jeruzalemē, un īpaši daudz to ir Ebreju vidusskolā, kur inficēšanās ar koronavīrusu apstiprināta 148 skolēniem un skolotājiem.

Mājas karantīnā laiks jāpavada arī vēl četriem parlamenta deputātiem, jo viņi kontaktējušies ar arābu likumdevēju, kuram Covid-19 tests pagājušajā nedēļā bijis pozitīvs.

Izraēlā Covid-19 uzliesmojums bijis salīdzinoši neliels, tomēr jau marta vidū varasiestādes ieviesa stingras karantīnas režīma prasības.

Situācijai uzlabojoties, ierobežojumi tika strauji atcelti. Skolas atsāka darbu 17.maijā, bet pēc vēl desmit dienām - arī viesnīcas, baseini un restorāni.

Sestdien Izraēlas pludmales bija pārpildītas, un daudzi atpūtnieki ignorēja Veselības ministrijas vadlīnijas par sejas masku valkāšanu.

Valstī kopumā apstiprināti 17 783 inficēšanās gadījumi, 15 064 cilvēki izveseļojušies. 29 sasirgušo stāvoklis ir nopietns.

Ar Covid-19 saistīto nāves gadījumus skaits sasniedzis 297, liecina Veselības ministrijas dati.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu