Londonā sadursmēs ar protestētājiem ievainoti 14 policisti (1)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AP/Scanpix

Londonā sestdien protestos pret rasismu, kas Lielbritānijas galvaspilsētā notika zem lozunga "Melnādaino dzīvībām ir nozīme", sadursmēs ievainoti 14 policisti, svētdien pavēstīja Londonas policijas priekšniece Kresida Dika.

 "Tas, ka vakar vakarā Londonas centā protestētāju mazākums kļuva vardarbīgs pret policiju, manī rada dziļas skumjas un nomāktību," izsakoties par sestdien pieredzētajiem uzbrukumiem, sacīja Dika.

Vēl pirms nedēļās protestētāji ievainojuši 13 policistus, sacīja policijas priekšniece, incidentus dēvējot par "šokējošiem un pilnīgi nepieņemamiem".

Pēc protesta akcijas pret rasismu, kas sestdien Londonas centrā noritēja mierīgi, daži demonstranti sāka sviest policijas virzienā dažādus priekšmetus, kā raidīt pirotehniku un raķetes.

Viena policiste tika nogāzta no zirga un tika nogādāta slimnīcā.

Konfrontācijas gaitā aizturēti 14 cilvēki.

Vairākās Lielbritānijas pilsētās notikuši protesti pret rasismu, ko iedvesmojušas līdzīgas akcijas ASV, kas tur aizsākās kā reakcija uz policijas aizturētā afroamerikāņa Džordzā Floida nāvi 25.maijā Mineapolē, Savienoto Valstu Minesotas štatā.

Daudzās ASV pilsētās notikušas plašas protesta akcijas pret rasismu un policijas brutalitāti, bet paralēli tām arī sen nepieredzēta vēriena grautiņi, veikalu izlaupīšana, dedzināšana un ielu vardarbība. 

Centienos nekārtības apturēt vairākās ASV lielpilsētās tika izsludināta komandantstunda un likumsargu atbalstam norīkoti Nacionālās gvardes karavīri.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu