Madelēnas lieta: aizdomās turēto vācieti saista ar vēl divu mazu bērnu pazušanu (2)

TVNET/The Guardian
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: SIPA/Scanpix

Nepilnus četrus gadus vecā britu meitenīte Madelēna Makena pazuda 2007.gadā, taču tikai tagad Vācijas prokuratūra paziņojusi, ka pretēji daudzu ilgi lolotajām cerībām viņa uzskatāma par mirušu. Aizdomās turēts 43 gadus vecs dzimumnoziedznieks, kuru izmeklētāji uzskata par saistītu ar vēl divu mazu bērnu bezvēsts pazušanu.

Andreass Hasē apstiprināja, ka piektdien esot saņēmis zvanu no Vācijas izmeklētāja, ka no jauna tikšot atvērta lieta par viņa dēla Renē pazušanu 1996.gadā Portugālē, vēsta "The Guardian".

"Es no policijas neko nebiju dzirdējis gandrīz 20 gadus," Hasē sacīja laikrakstam "Kölner Stadt-Anzeiger". "Viņi solīja pārskatīt mana dēla lietu."

Izmeklētājs arī esot sacījis, ka starp Renē un Madelēnas pazušanu "varētu būt saistība".

Renē 1996.gada 21.jūnijā pazuda no Alžezūras, kas atrodas apmēram 40 kilometru attālumā no vietas, kur 11 gadus vēlāk pazuda Madelēna.

Hasē tolaik nebija kopā ar dēlu. "Es iepriekšējā nedēļā biju ar viņu ceļojumā. Pēc tam Renē ar māti un viņas jauno  partneri aizbrauca uz Portugāli," stāsta Hasē. 21.jūnija vakarā viņi trijatā pēc pastaigas pa pludmali devās ieturēt vakariņas restorānā. Renē skrēja pa priekšu, jo gribēja paplunčāties jūrā. Pieaugušie uz brīdi izlaida puiku no acīm, un viņš pazuda.

Hasē stāsta, ka jau sen esot samierinājies ar domu, ka viņa dēls, visticamāk, noslīka, lai arī zēna mirstīgās atliekas tā arī netika atrastas. Pēc pazušanas par Renē gadījumu rakstīja Vācijas prese, taču tas drīz vien tika piemirsts.

Kā ziņots, Vācijas policija pagājušonedēļ paziņoja, ka Makenas pazušanas lietā ir jauns aizdomās turētais - ka 43 gadus vecais Kristians Brikners, kurš ir notiesāts par vairākiem dzimumnoziegumiem. 

Brikners turēts aizdomās arī par piecgadīgās Ingas Gērikes pazušanu Saksijas-Anhaltes mežā 2015.gadā. Brikners tolaik dzīvoja netālu no vietas, kur Gērike pēdējoreiz tika redzēta.

Brikners patlaban Ķīlē izcieš septiņu gadu cietumsodu, kas viņam tika piespriests par ASV pilsones izvarošanu Praija da Rošas kūrortā Portugālē 2005.gadā.

Madelēna Makena, kas tobrīd bija trīs gadus veca, 2007.gada maijā pazuda no ģimenes brīvdienu dzīvokļa Portugālē Praija da Lušas ciematā laikā, kad viņas vecāki ieturēja vakariņas kādā netālā restorānā. Lai arī Vācijas prokuratūra pagājušonedēļ paziņoja, ka Madelēna uzskatāma par mirušu, Lielbritānijā viņu joprojām uzskata par bezvēsts pazudušu.

Aizdomas par Briknera saistību ar Madelēnas pazušanu radušās jau agrāk. "Der Spiegel" ziņo, ka Braunšveigas policija 2013.gadā esot saņēmusi ziņojumu par Brikneru un nosūtījusi to federālajiem izmeklētājiem, kuri pavedienu esot ignorējuši.

Portugāles izmeklētāji jau 2007.gadā bija identificējuši Brikneru kā aizdomas turamo, bet vēlāk atteicās no šāda izmeklēšanas virziena. Portugāles izmeklētāji arī norādījuši, ka esot britu kolēģiem nodevuši informāciju par Brikneru, kad tie 2012.gadā pārņēma izmeklēšanu.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu