ASV protestētāju pūlī iebraukušais vīrietis ir Kukluksklana līderis

TVNET/BBC
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Reuters/ScanPix

Svētdien ASV Virdžīnijas štatā protestētāju pūlī iebraukušais vīrietis ir pašpasludināts augsta ranga Kukluksklana loceklis, vēsta raidorganizācija BBC.

36 gadus vecais Harijs Rodžerss ar auto iebrauca protestētāju grupā Henriko apgabalā. Viens cilvēks tika viegli ievainots.

Rodžersam izvirzītas apsūdzības par uzbrukumu un miesas bojājumu nodarīšanu. Notiek izmeklēšana, vai ir pamats izvirzīt apsūdzību naida motivētā uzbrukumā.

ASV turpinās protesti saistībā ar Džordža Floida nonāvēšanu aizturēšanas laikā. Lai arī protesti dažbrīd pārauguši grautiņos, veikalu izlaupīšanā un vardarbīgās sadursmēs, kopumā lielais vairums protestu ir mierīgi.

Rodžerss izmeklētājiem paziņoja, ka esot Virdžīnijas Kukluksklana prezidents - balto pārākuma sludinātāju organizācijas augstākā līmeņa loceklis, kurš neatrodas cietumā, norāda ASV mediji.

"Apsūdzētais pats atzinis - un virspusēja sociālo tīklu apskate to apstiprina -, ka ir Kukluksklana līderis un konfederācijas ideoloģijas propagandists," norāda policijas pārstāve. "Šis noziegums nepaliks nesodīts."

Atsevišķā incidentā Sietlā vīrietis ar auto iebrauca protestētājos un piedraudēja viņiem ar ieroci. Viens cietušais nogādāts slimnīcā, bet uzbrucējs aizturēts.

CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu