Vīrietis ir jāslavē par paveikto, sieviete - par to, ka viņa ir (7)

Viņas atziņa
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: unsplash.com

"Atzinība par paveikto attālina sievieti no tās sievišķās būtības. Atzinība par viņas esību vairo sievietē sievišķību. Vīrieti ir jāslavē par paveikto, sievieti - par to, ka viņa ir!" uzskata grāmatas “99 tīras domas, kuras izmainīja manu dzīvi” autore Diāna Černe. Iepazīsties ar viņas 42. atziņu un padalies savās pārdomās...

Es pati esmu no tām sievietēm, kura bērnībā tika atzīta un uzslavēta par paveikto. Tas viss sākās skolā - par katru labu atzīmi, kuru atnesu mājās, es tiku atzīta un uzslavēta, un saņēmu kādu bonusiņu no vecākiem. Tā es iemācījos mērķtiecību, neatlaidību un ieguvu vēlmi citiem pierādīt, ka spēju kaut ko paveikt. Un papildus tam

es iemācījos dzīties pakaļ atzinībai, kas man radīja pastāvīgu iekšēju spriedzi, kura izpaudās aizkaitinājumā un samērā biežā neapmierinātībā ar notiekošo man apkārt. Kam, protams, sekoja nesaskaņas attiecībās ar vīrieti, tukšuma sajūta un veselības problēmas.

Tikai īsi pirms saviem trīsdesmit es atskārtu, ka sievietes laime un piepildījums slēpjas tajā, ka es tieku atzīta par to, ka ES ESMU nevis par to, ka ES SPĒJU KALNUS GĀZT. Es pieķēru sevi pie sajūtas, ka tikai tādi komplimenti kā - “Paldies, ka tu man ESI!”, “Tu ESI tik skaista un laba!” un “Tu ESI viss, kas man ir vajadzīgs, lai es varētu paveikt to un to...”- mani piepildīja ar patiesu harmoniju, prieku un ļāva man uzplaukt un ziedēt kā skaistam ziedam.

Atzīstu, ka arī uzslavas par paveikto man sagādāja prieku, taču šis prieks bija īslaicīgs un nesniedza gandarījumu, un drīz pēc tam man zuda enerģija, man bija vajadzīga atpūta un bieži vien negribējās vairs darīt neko.

Man ļoti patīk vērot dabu - zemes, uguns, ūdens un gaisa savstarpējo mijiedarbību un pamanīt likumsakarības starp sievietes un vīrieša patiesās dabas izpausmēm un šiem četriem pirmelementiem dabā. Es zinu, ka viss lielais taču atspoguļojas mazajā un atrodas manu acu priekšā! 

Es sāku meklēt atbildes dabā. Un tur es viņas arī atradu!

Foto: unsplash.com

Sieviete = māte = māte zeme: mēs cilvēki savu zemi mīlam par to, ka tā mums vienkārši ir. Tā arī ir patiesība, kura katrai sievietei ir jāapzinās un jāpatur prātā!

Zeme nevienam neko necenšas pierādīt, tā negaida atzinību un uzslavas - tā vienkārši ļauj visiem dabas procesiem uz zemes ritēt savu gaitu!

Ja tā pavisam godīgi - mēs katra sirds dziļumos zinām, ka vīrieši mūs mīl par to, ka mēs viņiem esam, ka dodam tiem visu, kas tiem ir nepieciešams, neiejaucamies vīriešu darīšanās, nekonkurējam ar tiem, ļaujam viņiem uzņemties atbildību par mums un procesu virzīšanu un uzslavējam tos par paveikto! Vīrieši negaida no mums varoņdarbus! Viņi paši tos spēj paveikt.

Vīrieša uzdevums ir aktīvi rīkoties, sievietes - būt auglīgai, stabilai, daudzveidīgai un skaistai kā mūsu zeme!

Šī it kā mazā un šķietami nebūtiskā nianse ieviesa būtiskas izmaiņas manā domāšanā un dzīvē un mainīja manu skatījumu uz sevi, savas dzīves galvenajiem uzdevumiem un uzlaboja manas attiecības ar savu partneri, tēvu, brāli un citiem vīriešiem manā pasaulē!

Foto: unsplash.com

Es ar patiesu prieku dalos ar jums, mīļās lasītājas, atziņās un dziļākās pārdomās no manas jaunās grāmatas “99 tīras domas, kuras izmainīja manu dzīvi”. Jo es apzinos, ka tieši mūsu domas ir tās, kas formē mūsu likteni un realitāti.

Turi savas domas vienmēr tīras un brīvas! Tā ir tava atbildība, kuru esi uzņēmies piedzimstot!

Sievišķīgā esībā,

Diāna Černe

Drīzumā ar EGOISTE Facebook lapā izspēlēs šo burvīgo grāmatiņu. Seko līdzi! 

Komentāri (7)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu