Lietuva atjaunos aviosatiksmi ar vēl sešām valstīm

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lidmašīna. Ilustratīvs foto.
Lidmašīna. Ilustratīvs foto. Foto: Reuters/ScanPix

Lietuvas valdība trešdien nolēmusi atļaut atsākt Covid-19 dēļ pārtraukto regulāro aviosatiksmi ar vēl sešām valstīm - Kipru, Grieķiju, Horvātiju, Itāliju, Spāniju un Īriju. 

Kā paziņojusi Ārlietu ministrija, vēlmi atsākt dažāda biežuma regulāros reisus izteikušas lidsabiedrības "Wizz Air", "Ryanair" un "AirBaltic".

"Kipra no 20.jūnija būs pilnībā atvērta ceļotājiem no Lietuvas - "Wizz Air" no Viļņas lidos  uz Larnaku, bet "Ryanair" - no Kauņas uz Pafu. Grieķija no 15.jūnija atļaus lidojumus uz Atēnām, un no 1.jūlija Lietuvas pilsoņi varēs bez ierobežojumiem ceļot uz salām,” norādījis ārlietu ministrs Lins Linkevičs.

Ministru kabinets nolēmis, ka regulārus lidojumus varēs atsākt no Eiropas ekonomiskās zonas valstīm, Šveices un Lielbritānijas, ja inficēšanās biežums ar jauno koronavīrusu tur pēdējo 14 dienu laikā nav pārsniedzis 25 gadījumus uz 100 000 iedzīvotāju. Šo valstu sarakstu nosaka un katru pirmdienu publicē valsts līmeņa ārkārtējās situācijas operāciju vadītājs. 

No šīs pirmdienas Lietuvas Ārlietu ministrija atcēlusi augstākā līmeņa brīdinājumu nedoties uz Spāniju un Maltu, bet noteikti brīdinājumi vēl ir spēkā. Brīdinājumi joprojām attiecas arī uz Lielbritāniju, Zviedriju un Portugāli. 

Ārlietu ministrija aicina atteikties no neobligātiem ceļojumiem uz Beļģiju un Īriju, kur saslimstība pēdējās 14 dienās pārsniedz 15 gadījumus uz 100 tūkstošiem iedzīvotāju.

"Ceļojot uz citām Eiropas ekonomiskās zonas valstīm, ieteicams ievērot piesardzības pasākumus. Īpaši svarīgi apzināties, ka saslimstības situācija var mainīties ļoti strauji, un tas var nozīmēt nepieciešamību atjaunot ierobežojumus tiklab ārvalstīs, kā Lietuvā,” norādīts valdības paziņojumā.

Pagājušajā nedēļā valdība ļāva atsākt regulārus lidojumus no Lietuvas uz Franciju, Dāniju un Somiju. Vēl pirms tam atjaunota regulāra aviosatiksme ar Vāciju, Nīderlandi un Norvēģiju.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu