Itālijas policija veic reidus lauku saimniecībās; aizdomas par nelegālu viesstrādnieku nodarbināšanu

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Saulespuķu lauks. Ilustratīvs foto
Saulespuķu lauks. Ilustratīvs foto Foto: AFP/LETA

Izmeklējot nelegālu viesstrādnieku nodarbināšanu, policija Itālijā trešdien veikusi reidus 14 fermās un aizturējusi 60 cilvēkus, no kuriem vairums ir nelegālie migranti.

Reidi veikti saimniecībās Kalabrijā un Bazilikatā. Policija uzskata, ka šajās saimniecībās, kuru vērtība aplēsta uz astoņiem miljoniem eiro, valda kriminālais rekets.

Kalabrijas policijas paziņojumā teikts, ka saimniecībās nodarbināti vairāk nekā 200 cilvēki, kas piespiesti strādāt smagos apstākļos bez aizsardzības aprīkojuma.

Itālijas valdība maijā nolēma uz laiku atļaut nodarbināt nelegālos imigrantus, lai palīdzētu lauksaimniekiem, kas jaunā koronavīrusa pandēmijas dēļ palikuši bez sezonas viesstrādniekiem no ārvalstīm.

Saskaņā ar valdības plānu darba devējiem jāmaksā 500 eiro par galviņu, lai legalizētu savus strādniekus, taču daudzi cenšas izvairīties no šiem papildus izdevumiem.

Laikraksts "La Repubblica" otrdien ziņoja, ka saņemti tikai 9500 pieteikumi, lai legalizētu darbaspēku, lai gan potenciāli nelegāli tiek nodarbināti 220 000 cilvēku.

Lauksaimniecības ministre Terēza Bellanova noliedza, ka valdības plāns būtu izgāzies.

"Pat ja tikai viens cilvēks tiek izglābts no neredzamības un aizskarošiem darba apstākļiem, es to uzskatītu par panākumu," sacīja ministre.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu