Zēns ar skrejriteni: neskatās, kur brauc, runā pa telefonu un gandrīz pakļūst zem auto (9)

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ekrānuzņēmums no Degpunktā sižeta

Kāds jaunietis Bukultu ielā, braucot pa ielu ar skrejriteni un vienlaikus runājot pa telefonu, burtiski izaicināja likteni. Aculiecinieka video redzams, kā puika gandrīz pakļūst zem auto, jo neskatās, kur brauc.

Par laimi sadursme starp neaizsargāto satiksmes dalībnieku un Volvo apvidus automobili nenotika. Jaunietis, iespējams, nedaudz apmulsa no notikušā, taču telefona klausuli nenolika un turpināja ceļu. Ja būtu notikusi sadursme, autovadītājs nebūtu vainojams, jo puisis ar skrejriteni pāri ielai brauca jau pie sarkanās gaismas.

"Ceļu satiksmes negadījumu statistikā ir tāda kategorija - "mazaizsargātie". Pats nosaukums jau liecina par to, ka katra viņa pieļautā kļūda vai autovadītāja pieļautā kļūda, maksā dārgi. Līdz ar to traumas un iespējamie bojāejas gadījumi ir daudz, daudz biežāki," stāsta satiksmes eksperts Oskars Irbītis.

Foto: Ekrānuzņēmums no Degpunktā sižeta

Skrejriteņu vadītāji tāpat kā riteņbraucēji ietilpst mazaizsargāto satiksmes dalībnieku kategorijā. Skrejriteņu vadītāju pienākumi gan likumā vēl nav pilnībā atrunāti. Irbītis norāda, ka pat skrejriteņa statuss vēl ir iestrēdzis saskaņošanas procesā. 

"Uz skrejriteni nevarēja īsti attiecināt tos pašus noteikumus, kas ir attiecināmi uz velosipēdiem un citiem transportlīdzekļiem, bet šobrīd likumā tiek precizēts, labota šī kļūda un būs noteikts, kā ar viņiem jābrauc, kādam jābūt vecumam, kādam jābūt aprīkojumam, lai droši varētu piedalīties satiksmē," nobeigumā skaidro satiksmes eksperts.

Komentāri (9)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu