Izveidots uzticamāko lietoto krosoveru reitings (10)

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Publicitātes foto

Krosoveri ir "ejošākā", ja tā var teikt, automobiļu kategorija jauno auto tirgū. Tiem raksturīga augstāka sēdpozīcija, augstāki griesti, augstāks klīrenss, kas braucējam dod nepieciešamo pārliecību dažādās ikdienas situācijās, un daudzi autobraucēji tieši šīs īpašības vēlas redzēt savā mašīnā.

Tomēr, tāpat kā visi citi auto, arī krosoveri atšķiras un to priekšrocības un trūkumi gaismā nāk tikai pēc ilgākas lietošanas. Tādēļ vācu izdevums AutoBild ar tehniskās inspekcijas organizāciju (TÜV) ir izveidojuši lietotu krosoveru uzticamības reitingu, uzskaitot katram modelim raksturīgākās problēmzonas.

Reitinga galvgalī nonācis Mazda CX-3, kas pārdošanā ir kopš 2015.gada. Krosovers konstruēts uz Mazda2 bāzes, taču tehniski ir galvas tiesu pārāks un vairāk līdzinās klasi augstāks stāvošajam krosoveram CX-5, kurš arīdzan Eiropā izpelnījies labas atsauksmes. Lietota CX-3 pircējam un īpašniekam vienīgi der ik pa laikam pārbaudīt mašīnas atsperes, jo tām ir tendence iedzīvoties defektos, ziņo Motor.ru.

Mazda CX-3
Mazda CX-3 Foto: Publicitātes foto

Nākamais reitingā ir automobilis no Ingolštates - Audi Q3. Automobilis, kuru tehnoloģiskā platforma vieno ar Volkswagen Tiguan, ne reizi vien ir saņēmis labu TÜV novērtējumu. Kā vienas no būtiskākajām Q3 problēmām tiek minēti rūsējoši bremžu diski.

AutoBild un TÜV reitingā iekļuvis arī pie mums mazāk populārs (uz ielām faktiski neatrodams) modelis Suzuki SX4 S-Cross. Šis auto tiek dēvēts par vienu no uzticamākajiem japāņu krosoveriem, tiesa, tam ir nosliece uz eļļas "ēšanu".

Vēl viens Suzuki krosovers uzticamības reitingā ir Vitara, bet tam seko Opel Mokka X, kas 2019.gadā tika noņemts no ražošanas, taču Eiropā ir pieprasīts otrreizējā tirgū.

Labas atsauksmes veltītas BMW X1, kas tiek ražots kopš 2009.gada. Šim auto raksturīga uzticamība visās versijās un paaudzēs, vienīgi jāpievērš uzmanība bremžu sistēmai. To der atcerēties arī lietotu Mitsubishi ASX pircējiem.

BMW X1
BMW X1 Foto: Publicitātes foto

Reitingā iekļuvis arī Renault Captur, kam tāpat kā pirmās paaudzes Nissan Qashqai bija problēmas ar balstiekārtu, taču tās paaudžu maiņas rezultātā līdz ar citiem trūkumiem tika novērstas. Uzticamības reitinga beigu pozīcijās tikmēr ievietoti tādi auto kā MINI Countryman, Renault Kadjar un otrās paaudzes Škoda Yeti.

Lielākas galvassāpes tikmēr sagādā tādi automobiļi kā Ford EcoSport, Nissan Juke, Peugeot 2008 un Renault/Dacia Duster. Duster gadījumā speciālisti iesaka atturēties no lietotas mašīnas iegādes un labāk pirkt jaunu auto ar ražotāja nodrošināto garantiju.

Komentāri (10)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu