“Līgo mežā”: sulīgais gaļas burgers meža ugunskurā (1)

CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Jānis Škapars/TVNET

Otrajā "Līgo receptē" parādīsim un pastāstīsim tev par burgeru, kurš kapāts un cepts tieši mūsu dabas svētnīcā - mežā! TVNET sadarbībā ar “Latvijas valsts mežiem” aicina doties mežā, iepazīt to, izzināt daudzveidīgo garšu pasauli, bet neaizmirst arī par ugunsdrošību un tīrību aiz sevis. 

Gatavojoties un svinot Jāņus, “Egoiste” jau tradicionāli piedāvā noderīgus padomus un dažādas vasaras saulgriežu ēdienu receptes, kas tapušas nekur citur kā dabas svētnīcā – mežā!

Sastāvdaļas:

  • 300 grami liellopa gaļas. Ideāli, ja no pleca gabala (der arī medījums);
  • burgera maizīte (var pirkt veikalā, var cept pats);
  • Čederas siera šķēlīte;
  • karamelizēti sīpoli; 
  • mērce vai aso piparu ievārījums;
  • sviesta pikucis;
  • sāls un pipari. 

Skaties video recepti!

Jā, jā! Gaļu var iegādāties samaltu, un to var arī samalt pats, ja pa rokai ir gaļas mašīna. Bet, ja esi mežā, no gaļas mašīnas liela labuma nav, te var likt lietā asu nazi. Sagriežam gaļu smalkās strēmelēs un kapājam, kamēr tā pavisam smalka. 

Burgera maizīti bijām izcepuši iepriekšējā vakarā, bet būtu noderējusi arī veikalā pirkta. 

Pagatavošana

Sakarsējam čuguna pannu, kamēr tā sāk kūpēt, un veidojam no gaļas burgera kotleti. Liekam pannā un ļaujam tai cepties pāris minūtes. Apgriežam to un pievienojam nedaudz sviesta, ķiploku un kādu zaļumu. Uzliekam uz kotletes siera šķēli un nedaudz pārlejam ar pannā sakarsušo sviestu. Ļaujam kotletei nedaudz “atpūsties”. 

Tikmēr pārgriežam burgera maizīti, apsmērējam to ar nelielu daudzumu sviesta un liekam to karstā pannā nedaudz apbrūnēt.

Galerija: sulīgais gaļas burgers meža ugunskurā

Tagad atliek tikai sakārtot burgeru. Sākumā ņemam maizītes apakšu, pievienojam mērci vai ievārījumu. Uzliekam mūsu kotleti un karamelizētos sīpolus. Uzliekam maizītes augšu, un burgers ir gatavs! 

Labu apetīti! 

Paldies TVNET līgo recepšu superkomandai 2020: Ritvaram Tomam Loginam, Kārlim Langinam, Mārtiņam Otto, Viktorijai Puškelei, Gerdai Pulkstenei, Artūram Krūmiņam, Jānim Škaparam.

Un paldies ziedu salonam “Aina” par skaistajiem Jāņu vainadziņiem, kurus  uzpīt salonam var uzticēt ikviens!

Raksts tapis sadarbībā ar “Latvijas valsts mežiem”.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu