“Līgo mežā”: apcepti dārzeņu salāti ar karsto medus mērci

CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Jānis Škapars/TVNET

Trešajā "Līgo receptē" parādīsim un pastāstīsim par karstajiem salātiem, kas var būt gan pamatēdiens, gan piedeva gaļas vai zivs maltītei. Viegls un veselīgs ēdiens pēc saulgriežu pirtiņas! TVNET sadarbībā ar “Latvijas valsts mežiem” aicina doties mežā, iepazīt to, izzināt daudzveidīgo garšu pasauli, bet neaizmirst arī par ugunsdrošību un tīrību aiz sevis. 

Sastāvdaļas:

  • Sezonas dārzeņi (cigoriņa salāts, jaunais sīpols, sparģeļi, jaunie burkāni, Latvijas baklažāni);  
  • sviests;
  • cukurs;
  • ½ citrona;
  • aso piparu ievārījums (nav obligāts un var aizstāt ar parastajām sinepēm);
  • medus; 
  • sāls un pipari. 

Skaties video recepti!

Droši vari nepieturēties pie mūsu receptes. Galvenais - izvēlies vissvaigākos sezonas dārzeņus, kas pieejami, un mērce derēs arī tiem.

Mēs salātiem sagādājām Latvijas jaunos baklažānus, burkānus, sparģeļus, cigoriņa salātu un jaunos sīpolus. Dārzeņus sagriezām visai rupjos gabalos.

Sākumā ugunskurā sakarsējām čuguna pannu, pievienojām sviestu, sīpolus un burkānus, pievienojam arī nedaudz cukura - lai karamelizējas. Tad pievienojām atlikušos dārzeņus un beigās sviestā apcepām arī salātus. 

Galerija: apcepti dārzeņu salāti ar karsto medus mērci

Tad pannā izkausējām krietnu sviesta gabalu un pievienojām pāris ēdamkarotes medus, sulu no citrona pusītes, aso piparu ievārījumu vai sinepes, sāli un piparus. To visu iemaisām dārzeņos. 

Liekam uz šķīvja, dekorējam. Ja nepieciešams, pievienojam vēl sāli!

Labu apetīti! 

Paldies TVNET līgo recepšu superkomandai 2020: Ritvaram Tomam Loginam, Kārlim Langinam, Mārtiņam Otto, Viktorijai Puškelei, Gerdai Pulkstenei, Artūram Krūmiņam, Jānim Škaparam.

Un paldies ziedu salonam “Aina” par skaistajiem Jāņu vainadziņiem, kurus  uzpīt salonam var uzticēt ikviens!

Raksts tapis sadarbībā ar “Latvijas valsts mežiem”.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu