“Līgo mežā”: virs ugunskura ilgi “dancinātās” cukurvistiņas (1)

CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Jānis Škapars/TVNET

Šoreiz parādīsim un pastāstīsim gardu cukurvistiņu recepti. Tā ir vienkārša, iznākums ir gards, process - interesants, tomēr prasa zināmu laiku. Kas ilgi nāk - tas gardi nāk! TVNET sadarbībā ar “Latvijas valsts mežiem” aicina doties mežā, iepazīt to, izzināt daudzveidīgo garšu pasauli, bet neaizmirst arī par ugunsdrošību un tīrību aiz sevis. 

Gatavojoties un svinot Jāņus, “Egoiste” jau tradicionāli piedāvā noderīgus padomus un dažādas vasaras saulgriežu ēdienu receptes, kas tapušas nekur citur kā dabas svētnīcā – mežā! 

Iepriekš cepām veselu vistu pie ugunskura, šo recepti vari redzēt mūsu arhīvā: 

Sastāvdaļas:

  • 3 veselas cukurvistiņas;
  • sviests;
  • 2 laimi;
  • egļu jaunie dzinumi;
  • maurloki;
  • ķiploks; 
  • sāls un pipari. 

Noskaties video recepti:

Cukurvistiņas ir viena no senākajām pašmāju vistu šķirnēm, kas pēdējo 80 gadu laikā tikusi sajaukta ar citām un bija gandrīz izzudusi. Pateicoties mūsu entuziastiem un vistu selekcionāriem, šīs vistiņas tagad ir atrodamas pat Rīgas Centrāltirgū!

Sākumā norīvējam laimam miziņu. Piestā liekam sviestu. Pievienojam rupji sagrieztu ķiploku, jaunos egļu dzinumus, pieberam sagrieztus maurlokus (derēs arī parastie lociņi) un iespiežam laima sulu.

Pievienojam sāli un piparus. 

Kārtīgi izmīcām visu viendabīgā pastā. 

Bagātīgi sabāžam to vistiņām aiz ādas, nedaudz arī ieliekot iekšā un apsmērējot tās no ārpuses. 

Galerija: virs ugunskura ilgi "dancinātās" cukurvistiņas

Kārtīgi sasienam vistas un liekam karāties virs vai blakus ugunskuram. Karājoties pie uguns, vistas ne tikai lēni cepas, bet ugunskura dūmos arī nedaudz apkūpinās. Kad vistiņas gatavas, ļaujam tām nedaudz atpūsties.

Griežam un baudām! 

Labu apetīti! 

Paldies TVNET līgo recepšu superkomandai 2020: Ritvaram Tomam Loginam, Kārlim Langinam, Mārtiņam Otto, Viktorijai Puškelei, Gerdai Pulkstenei, Artūram Krūmiņam, Jānim Škaparam.

Un paldies ziedu salonam “Aina” par skaistajiem Jāņu vainadziņiem, kurus  uzpīt salonam var uzticēt ikviens!

Raksts tapis sadarbībā ar “Latvijas valsts mežiem”.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu