Maskavas tiesa režisoram Serebreņņikovam piespriež nosacītu cietumsodu (4)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AFP/SCANPIX

Tiesa Maskavā, kas piektdien atzina par vainīgu krāpšanā lielā apmērā režisoru Kirilu Serebreņņikovu, piespriedusi viņam trīs gadu nosacītu cietumsodu.

Serebreņņikovam piespriests arī 800 tūkstošu rubļu (apmēram 10 000 eiro) naudassods.

Arī nevienam no pārējiem lietā tiesājamajiem nav piespriests reāls cietumsods.

Daudzkārt godalgotais režisors Serebreņņikovs, kurš iestudējis teātra izrādes arī Latvijā, tika aizturēts 2017.gada augustā. Apsūdzībā teikts, ka kopā ar līdzdalībniekiem piesavinājies 129 miljonus rubļu (1,7 miljonus eiro pēc pašreizējā kursa), kas no valsts līdzekļiem piešķirti vienam no Maskavas Gogoļa centra teātra projektiem.

Serebreņņikovs viņam izvirzītās apsūdzības noraidījis, bet Krievijas situācijas pazinēji uzskata, ka apsūdzības ir politiski motivētas, jo Serebreņņikovs atklāti kritizējis prezidenta Vladimira Putina režīma politiku, arī 2014.gadā īstenoto Ukrainai piederošās Krimas pussalas aneksiju. Režisors kritizējis arī pareizticīgo baznīcu.

Režisors pavadīja gandrīz divus gadus mājas arestā, no kura tika atbrīvots pērnā gada aprīlī.

Nedēļu pirms atbrīvošanas režisoram tika piešķirta Krievijas Kinematogrāfijas mākslas akadēmijas nacionālā prēmija "Nika" par filmu "Ļeto" ("Vasara"), kas vēsta par rokmūziķi Viktoru Coju.

Komentāri (4)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu