Vīrietis, kurš Ķīpsalā izglāba divu alžīriešu dzīvības, nepatīkami pārsteigts par naida runu Internetā

CopyLinkedIn Draugiem X
Ķīpsalas pludmale. Ilustratīvs attēls
Ķīpsalas pludmale. Ilustratīvs attēls Foto: Jānis Škapars/TVNET

Arnis Aspers Ķīpsalā nesen izglāba divu jaunu Alžīrijas studenšu dzīvības, taču Arņa prieks par nosargātajām dzīvībām zuda brīdī, kad raksts par notikušo nonāca internetā, vēsta raidījums "900 sekundes". 

Notikuma dienā Arnis atradās Ķīpsalā; turpat bija divas meitenes no Alžīrijas.

Nemākot peldēt un esot savai kultūrai atbilstošā apģērbā, abas jaunās studentes nolēma pastaigāt pa ūdeni. Taču šajā peldvietā ļoti stāva grunts, ātri paliek dziļš.

“Un pēkšņi ieraudzīju, ka viņas pazūd zem ūdens, tā gaišākā vienreiz pacēlās augšup, noplātīja rokas un nedzirdēju, ka kliegtu, tad pazuda atkal,” saka Arnis.

Arnis metās glābt slīcējas, piesteidzās arī glābēji, kuri jau paguva izsaukt neatliekamās palīdzības brigādi. Pateicoties ātrajai reakcijai, abas studentes tika izglābtas.

Taču prieku par izglābtajām dzīvībām aizēnoja dažādi naidīgi, rasistiski un naidu kurinoši komentāri Internetā. “Es esmu bijis gan Bali, gan Indonēzijā, un tie cilvēki pret mums izturas ar cieņu. Neko sliktu nevaru pateikt par arābiem vai musulmaņu ticīgajiem, viņi ir citi. Un tikai tāpēc, ka viņi ir savādāki, tāpēc vajag šādi … nu, nezinu,” neizpratnē ir Arnis Aspers.

Par naida runu Arnis ziņojis Valsts drošības dienestam un mediju redakcijām.

Šogad drošības dienests gan nav rosinājis vēl nevienu kriminālprocesu par rasu naida vai nesaticības rosināšanu.

CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu