Jūnija vidū dzimušo trīnīšu ģimenei piešķir € 8538 pabalstu

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Ilustratīvs attēls
Ilustratīvs attēls Foto: Ieva Čīka/LETA

Valdība otrdien nolēma piešķirt vienreizēju pabalstu 8538 eiro apmērā ģimenei, kurai šā gada jūnija vidū Rīgas Dzemdību namā piedzima trīnīši.

Kopš 1993.gada ģimenēm, kurās piedzimuši trīnīši, tiek sniegts vienreizējais materiālais atbalsts, izmaksājot sociālo pabalstu. Vienreizēja sociālā pabalsta apmērs trīnīšu piedzimšanas gadījumā 2010.-2013.gadā bija 6000 lati pēc nodokļu samaksas, bet kopš 2014.gada - 8538 eiro pēc nodokļu samaksas. Pabalsta izmaksu nodrošina Labklājības ministrija.

Vienreizējais sociālais pabalsts paredzēts ģimenes, kurā piedzimuši trīnīši, materiālai atbalstīšanai, ņemot vērā to, ka sakarā ar trīs bērnu vienlaicīgu piedzimšanu un kopšanu rodas ievērojami lielāki papildu izdevumi.

Šogad šī ir pirmā ģimene, kurā piedzimuši trīnīši. Visi jaundzimušie ir puikas. 2013.gadā vienreizējais sociālais pabalsts tika izmaksāts vienai ģimenei, 2014.gadā - piecām ģimenēm, 2015.gadā - trīs ģimenēm, 2016.gadā - divām ģimenēm, 2017.gadā - divām ģimenēm, 2018.gadā - četrām ģimenēm, bet 2019.gadā - vienai ģimenei.

Labklājības ministre Ramona Petraviča (KPV LV) atzīmēja, ka kopš stāšanās amatā, politiķei otro reizi ir tas gods sveikt trīnīšu ģimeni. "Šoreiz diemžēl sveicienu vecākiem nevaru nodot klātienē, jo ir svarīgi, lai māmiņa un mazuļi justos droši un pasargāti no jaunā koronavīrusa," skaidroja ministre.

"Novēlu mazajiem puikām augt stipriem un veseliem, lai Latvijā ir kuplas un stipras ģimenes. Ceru, ka šogad sagaidīsim vēl kādus trīnīšus," sacīja Petraviča.

Ģimenēm, kurās piedzimuši trīnīši, tiek sniegts vienreizējs materiālais atbalsts, izmaksājot sociālo pabalstu no valsts budžeta programmas "Līdzekļi neparedzētiem gadījumiem".

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu