Prāgā nosvin "atvadas no Covid-19", neievērojot distancēšanos (3)

TVNET/BBC
CopyLinkedIn Draugiem X
Covid-19 atvadu svinības Prāgā
Covid-19 atvadu svinības Prāgā Foto: MARTIN DIVISEK / EPA

Liels skaits Prāgas iedzīvotāju otrdien pulcējās pie 500 metrus gara galda, lai "simboliski atvadītos" no Covid-19, vēsta raidorganizācija BBC. Svinētāji neievēroja fizisko distancēšanos, lai gan Pasaules Veselības organizācija (PVO) šonedēļ brīdināja, ka pandēmija vēl ne tuvu nav beigusies.

Svētku galds bija klāts uz Kārļa tilta. Ēdienus un dzērienus bija paņēmuši līdzi paši svinētāji, kuri dalījās ar līdzās sēdošajiem.

Čehijā līdz šim konstatēti nepilni 12 000 inficēšanās gadījumi. Miruši 349 cilvēki.

Jūnija beigās Čehijā atsākās jauno inficēšanās gadījumu pieaugums - dienā tika atklāti ap 300 jauniem gadījumiem.

Pasākuma rīkotāji norāda, ka svinības varēja rīkot tāpēc, ka pilsētā neesot tūristu. Sēdvietas vajadzēja pieteikt iepriekš, un tās visas bija aizņemtas.

"Mēs gribam nosvinēt koronavīrusa krīzes beigas, ļaujot cilvēkiem satikties un parādīt, ka viņi nebaidās  tikties, ka nebaidās paņemt maizīti no kaimiņa," sacīja svinību rīkotājs Ondrejs Kobza, kuram Prāgā pieder kafejnīca.

Pasākuma apmeklētāja Gaļina Homčenko-Krejčikova stāsta, ka esot par to uzzinājusi sociālajā tīklā "Facebook" un nospriedusi, ka "izklausās interesanti".

Kad Covid-19 sāka plosīties Eiropā, Čehijā ātri tika ieviesti ierobežojumi. Pagājušonedēļ valdība atļāva publiskus pasākumus līdz 1000 cilvēkiem. Peldbaseini, muzeji, zoodārzi un pilis drīkst darboties, neierobežojot apmeklētāju skaitu.


 

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu