Raidījums: cik brīvi Latvijas cietumos pieejams mobilais telefons un Internets? (4)

CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ekrānuzņēmums

Raidījuma "4. studija" skatītāja Beāte pievērsusi uzmanību kādam profilam sociālajā vietnē "Facebook" - tur kāds vīrietis vārdā Edgars esot publicējis fotogrāfijas, kas šķietami uzņemtas kādā Latvijas ieslodzījuma vietā. 

Izpētot internetā pieejamo informāciju, noskaidrots, ka vīrietis ieslodzījuma vietā nonācis 2012. gadā - viņš uz 11 gadiem notiesāts par slepkavības mēģinājumu.

Tomēr šā gada aprīlī viņš iznācis brīvībā, jo tiesnese lēma Edgaru atbrīvot no cietuma, nosakot elektronisko uzraudzību uz 12 mēnešiem.

Kā raidījumam pastāstīja pats Edgars, viņš pabijis teju visos Latvijas cietumos. Faktu, ka foto tapuši cietumā, viņš atzīst, piebilstot, ka telefons aiz cietuma mūriem nonācis nelegāli. Tas noticis stingrā režīma cietumā.

"Kad mani 2015. gadā pieķēra, pavadīju trīs dienas izolatorā," stāsta Edgars. Viņš arī bija pamanījies tikt pie Interneta.

Kā skaidro Ieslodzījuma vietu pārvaldes priekšnieka vietnieks Māris Stivrenieks, izmeklēšanas un slēgtā tipa cietumos mobilo telefonu lietošana un glabāšana ir aizliegta.

Raidījuma sniegto informāciju pārbaudīja Ieslodzījuma vietu pārvalde un konstatēja, ka foto uzņemti nu jau likvidētajā Brasas cietumā. Stivrenieks atklāja, ka šobrīd tiek izstrādāta jauna Sodu izpildes likuma redakcija, kurā plānots ierobežot ieslodzīto tiesības saņemt sadzīves tehnikas preces, jo tajās itin bieži tiek slēpti telefoni un citas aizliegtās lietas.

Pārvalde lielas cerības liek arī uz infrastruktūras attīstību un jauno Liepājas cietumu. 

Komentāri (4)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu