Tiekot ievēlētai Rīgas domē, GKR sola atjaunot tiltus un lielākās pilsētas ielas (2)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Oļegs Burovs
Oļegs Burovs Foto: Edijs Pālens/LETA

Partija "Gods kalpot Rīgai", tiekot ievēlētai galvaspilsētas domē, sola atjaunot Rīgas tiltus un pārbūvēt lielākās pilsētas ielas.

GKR, kas šoreiz vēlēšanās startēs atsevišķi no ilggadējās partneres pašvaldībā partijas "Saskaņa", par savu mēra amata kandidātu izvēlējusies bijušo domes galvu Oļegu Burovu. Partijas vēlēšanu sarakstā ietverti 63 cilvēki - virkne bijušo domes deputātu, sportistu, skolas direktoru, uzņēmēju, kultūras nozares pārstāvju un jauniešu.

Salīdzinot ar iepriekš pieteikto sarakstu, tajā ir veiktas tikai minimālas izmaiņas, to faktiski saglabājot iepriekšējā versijā. Sarakstā ietverts marta beigās no amata atstādinātais pilsētas izpilddirektors Juris Radzēvičs, pāris nedēļas Rīgas mēra krēslā pabijušais Dainis Turlajs un infektoloģe Baiba Rozentāle. Sarakstā bija iekļauti arī Mihaila Čehova Rīgas Krievu drāmas teātra aktieris Jakovs Rafalsons, politiķis un mācītājs Ainārs Baštiks, veloaktīvists, iepriekš redzams Zaļās partijas aktīvists Viesturs Silenieks, Latvijas Universitātes profesore Ausma Cimdiņa un žurnāla "Otkritij Gorod" galvenā redaktore Tatjana Fasta.

Tāpat kandidātu sarakstā iekļauts vieglatlēts Staņislavs Olijars, bijušais Latvijas futbola izlases vārtsargs Aleksandrs Koļinko, Rīgas Futbola skolas direktors Vladimirs Žuks. Starp kandidātiem ir arī bijušais Pašvaldības policijas vadītājs Jānis Geduševs, Latvijas Alus brālības vadītājs Andrejs Šikors, bārmenis Andris Reizebergs un citas personas.

Burovs atgādināja, ka vēl februārī GKR bija viena no pirmajām, kas rīdziniekus iepazīstināja ar savu sarakstu. "Arī šodien mēs esam vieni no pirmajiem, kas iepazīstina ar savu programmu," teica politiķis, paužot cerību, ka šoreiz Rīgas domes ārkārtas vēlēšanas notiks un tās nebūs jāpārceļ, kā tas Covid-19 dēļ jau noticis.

GKR pārliecināta, ka cilvēki atgriezīsies tādā Rīgā, kurā ir ērti dzīvot, strādāt un mācīties, tāpēc, viņuprāt, pilsētas attīstībai būtu jābūt pakārtotai Rīgas iedzīvotāju interesēm. GKR pārliecināta, ka dzīvei Rīgā jābūt drošai, sabiedriskajam transportam, mājoklim - ikvienam pieejamam, bet sociālajam atbalstam - taisnīgam. 

Partijas vīzija par Rīgu 2025.gadā paredz, ka Rīga būs kļuvusi par pilsētu, kurā ir labi un ērti dzīvot, strādāt, audzināt bērnus. Rīgai jābūt par pašvaldību, kas atbalsta uzņēmējdarbību un kurā ir gaidīti investori, norāda GKR.

GKR sola atjaunot Salu, Brasa, Augusta Deglava, Zemitāna, Vanšu un Gaisa tiltus, tajos nodrošinot vietu gājējiem un velosipēdistiem. Partija tāpat akcentē nepieciešamību pārbūvēt un atjaunot Rīgas galvenās ielas centrā un apkaimē, izremontēt piebraucamās ielas pie skolām un bērnudārziem, labiekārtot iekšpagalmus ar bērnu un sporta laukumiem, ierīkot autostāvvietas un velonovietnes iekšpagalmos, sakārtot lietusūdens kaNalizāciju, ierīkot velojoslu visā Brīvības ielas garumā, kā arī atjaunot koku stādījumus Tērbatas, Brīvības, Matīsa ielās, Vienības gatvē un citviet.

Izglītības jomā partija sola nodrošināt skolotāju un bērnudārzu pedagogu algas ap 2000 eiro, bet skolu un bērnudārzu darbinieku algas - ap 1000 eiro, bērnudārzu auklītēm maksājot ap 1200 eiro. Visiem izglītības darbiniekiem tiktu nodrošināta veselības apdrošināšana, savukārt katram skolēnam - planšetdators.

Sociālā atbalsta jomā GKR sola saglabāt sociālo atbalstu un pabalstus. GKR paredz bezmaksas transportu pensionāriem un skolēniem, saglabājot atlaides arī citiem. Tiek solīta arī kvalitatīva un pieejama aprūpe mājās senioriem, atbalsts ģimenēm ar bērniem ar funkcionāliem traucējumiem, tālākizglītība pieaugušajiem, lai iekļautos darba tirgū, bezmaksas latviešu valodas kursi, kā arī brīvpusdienas skolās un bērnudārzos.

GKR programma paredz arī pašvaldības policijas kameru nodrošināšanu pilsētas centrā un mikrorajonos, savukārt "Rail Baltic" tiktu attīstīts saskaņā ar rīdzinieku vēlmēm un interesēm. GKR sola arī kopīgus maršrutus ar Pierīgas pašvaldībām un vienotu biļeti sabiedriskajām transportā.

Mājokļu jomā GKR sola nodrošināt, ka vairs nebūs "nekādu nepamatotu rēķinu un sadārdzinātu pakalpojumu" no SIA "Rīgas namu pārvaldnieks".

Tiek solīts arī reorganizēt būvvaldi, ieviest "konsultē un atbalsti" principu, kas paredz dokumentu izskatīšanu īsos termiņos un pēc būtības. Tāpat programma paredz iespēju ielu tirdzniecības atļauju iegūt ar "viena klikšķi". Partija tāpat vēlas ieviest "vienas pieturas principu", kas nozīmē, ka būs viens cilvēks, kas sekotu pašvaldībā ikviena iedzīvotāja iesniegto iesniegumu gaitai.

GKR sola nodrošināt rīdzinieku līdzdalību būvniecības projektu publiskā apspriešanā no ieceres brīža, vienlaikus solot ieviest iedzīvotāju ikgadējo balsojumu par projektiem, kuriem varētu piešķirt trīs miljonus eiro.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu