Nākamnedēļ Rīgā jaunieši protestēs pret Vācijas enerģētikas politiku (9)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Neformālā jauniešu kustība "Fridays for future Latvia" rīko streiku un gājienu, pieprasot zaļās politikas veicināšanu.
Neformālā jauniešu kustība "Fridays for future Latvia" rīko streiku un gājienu, pieprasot zaļās politikas veicināšanu. Foto: Ieva Leiniša/LETA

17.jūlijā no plkst.8.45 līdz 10.15 kustības "Fridays for Future Latvia" klimata aktīvisti Rīgā, pie Vācijas vēstniecības, rīkos protesta akciju pret Berlīnes enerģētikas politika, kas apdraudot "gan Eiropas, gan pasaules klimatu un vidi", informēja "Fridays for Future Latvia"" pārstāvis Ivars Patriks Bite.

Šomēnes Vācija kļuva par Eiropas Savienības (ES) prezidējošo valsti un sešu mēnešu laikā tai būs spēja ietekmēt ES darba kārtību un prioritātes. Lai Vācija varētu rādīt labu piemēru citām ES dalībvalstīm attiecībā uz klimata stratēģiju, tai ir jāmaina sava pašreizējā enerģētikas politika, uzskata Bite.

Viņš skaidroja, ka galvenie iemesli šim protestam esot jaunas akmeņogļu spēkstacijas "Datteln-4" nodošana ekspluatācijā, dabasgāzes cauruļvada "Nord Stream 2" celtniecība, Vācija atbalsts neilgtspējīgai biomasas un biodegvielas ražošanai.

"Laikā, kad ES un pasaules valstis cenšas cīnīties pret klimata izmaiņām, aizstājot fosilo kurināmo, it īpaši - akmeņogļu darbinātās spēkstacijas, Vācijas lēmums būvēt jaunu akmeņogļu spēkstaciju ir pretrunā ar ES un Vācijas, kas plāno slēgt pēdējo akmeņogļu spēkstaciju 2038.gadā, klimata mērķiem," izteicies Bite.

Aktīvisti arī pārmet, ka, importējot dabasgāzi caur abiem "Nord Stream" cauruļvadiem, Vācija finansēšot jaunus dabasgāzes ieguves projektus Krievijas Arktikā, apdraudot tās klimatu un vidi.

"Fridays For Future" ir globāla neformāla klimata un vides aktīvistu, galvenokārt jauniešu, kustība, kuras mērķis esot pārliecināt politiķus "steidzami un lietderīgi risināt klimata krīzi un ieklausīties zinātnieku pētījumos".

Komentāri (9)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu