Vieta Ziepniekkalnā, kur autovadītāji apzināti pārkāpj noteikumus (6)

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: maps.google.com

Iebraucot Rīgā no Bauskas puses, uz Ziepniekkalna ielas ir vairākas vietas, kur paredzēta iespēja apgriezties braukšanai pretējā virzienā. Daudzi vadītāji šīs vietas, apzinoties, ka pārkāpj noteikumus, izmanto arī, lai nogrieztos pa kreisi. Par to ziņo TV3 raidījums Bez Tabu.

Autovadītāju, kuri apzinās pārkāpumu, ir ļoti daudz, un lielākā daļa no viņiem norāda, ka nesaskata neko bīstamu. Viņu skatījumā apgriezties pretējā virzienā vai nogriezties pa kreisi ir līdzvērtīgi manevri, un fakts, ka šajā Ziepniekkalna ielas vietā par kreiso pagriezienu pienākas 30 eiro sods, viņus diži neuztrauc.

Foto: Ekrānuzņēmums no raidījuma "Bez tabu"

Drošas braukšanas skolas vadītājs Jānis Vanks tikmēr norāda, ka kreisais pagrieziens ir viens no bīstamākajiem manevriem satiksmē un no tā pēc iespējas būtu jāizvairās. Vēl jo vairāk vietā, kur manevra ietvaros jāšķērso vairākas joslas.

Foto: maps.google.com

Pēc Vanka domām, neskaidrības šajā Ziepniekkalna ielas daļā rada fakts, ka apgriešanās vieta izveidota pretī krustojumam. Tas mulsina, tādēļ būtu vērtīgi izmantot ceļa zīmi par braukšanu joslās un uz katras joslas arī attiecīgi atzīmēt, ka drīkst braukt tikai taisni un apgriezties.

Foto: Ekrānuzņēmums no raidījuma "Bez tabu"

Rīgas domē savukārt norāda, ka ir darīts viss iespējamais un, ja autovadītāji pārkāpj noteikumus, ir jāiesaistās likumsargiem. 

Komentāri (6)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu