Lietuvā visiem iebraucējiem no valstīm ārpus OECD veiks koronavīrusa testus un būs jāpavada izolācijā divas nedēļas

LETA/BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AFP/SCANPIX

Lietuvā visiem iebraucējiem no valstīm, kas nav Ekonomiskās sadarbības un attīstības organizācijas (OECD) dalībvalstis, tiks veikti koronavīrusa testi un būs jāpavada izolācijā divas nedēļas, ceturtdien nolēmusi valdības komiteja Covid-19 jautājumos.

Par to sociālajā tīkla "Facebook" paziņojis premjerministrs Sauļus Skvernelis.

Viņš norādījis, ka šis komitejas lēmums vēl jāapstiprina valdības sēdē.

Premjers paskaidrojis,  ka šāds lēmums pieņemts, reaģējot uz Covid-19 uzliesmojumu Kauņas starptautisko kravu autopārvadājumu kompānijā "Hegelmann Transporte", kur inficēšanās ar koronavīrusu atklāta 18 tālbraucējiem šoferiem - viesstrādniekiem no Uzbekistānas, kas Lietuvā ieradušies šomēnes.

"Gadījums Kauņā ar personām no Uzbekistānas, kas inficējušās ar koronavīrusu, skaidri parādīja, ka mums jāpilnveido ārzemnieku ierašanās Lietuvā kārtība. Lēmums ir tāds - tiem, kas iebrauc no tā dēvētajām trešajām valstīm, kuras nav OECD dalībvalstis, būs obligāta testēšana Covid-19 noteikšanai un divu nedēļu izolācija," "Facebook" ierakstījis Skvernelis.

Jau ziņots, ka Lietuvā atklāts jaunā koronavīrusa perēklis Kauņas starptautisko kravas autopārvadājumu uzņēmumā "Hegelmann Transporte", kur inficēšanās ar jauno koronavīrusu konstatēta 18 tālbraucējiem šoferiem no Uzbekistānas, kas Lietuvā šomēnes ieradušies caur lidostu "Rīga". Visi inficētie ir izolēti.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu