Latvija jūnijā starp 10 ES valstīm ar gada deflāciju

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Edijs Pālens / LETA

Patēriņa cenas Latvijā jūnijā salīdzinājumā ar pagājušā gada sesto mēnesi samazinājušās par 1,1%, un tā bijusi starp 10 Eiropas Savienības (ES) dalībvalstīm, kur šajā periodā reģistrēta gada deflācija, liecina piektdien publiskotie ES statistikas biroja "Eurostat" dati.

Lielāks patēriņa cenu kritums nekā Latvijā bijis Kiprā (-2,2%), Grieķijā (-1,9%) un Igaunijā (-1,6%). 

Vēl gada deflācija fiksēta Slovēnijā (-0,8%), Īrijā (=0,6%), Horvātijā, Itālijā un Luksemburgā (visās trīs valstīs -0,4%),  kā arī Spānijā (-0,3%).

Tikmēr gada inflācija fiksēta 17 ES valstīs, no kurām augstākā tā bijusi Polijā (3,8%), Čehijā (3,4%), Ungārijā (2,9%), Rumānijā (2,2%), Slovākijā (1,8%) un Nīderlandē (1,7%).

Lietuvā bijusi 0,9% inflācija.

ES vidēji gada inflācija jūnijā bijusi 0,8%, bet eirozonā veidojusi 0,3%.

Savukārt salīdzinājumā ar iepriekšējo mēnesi - maiju - patēriņa cenas jūnijā ES pieaugušas par 0,4%, bet, bet eirozonā - par 0,3%.

Latvijā salīdzinājumā ar maiju patēriņa cenas jūnijā palielinājušās par 0,2%, Igaunijā tās mēneša izteiksmē kāpušas par 0,7%, bet Lietuvā -  par 0,4%. Mēneša deflācija bijusi trīs valstīs - Grieķijā (-0,7%), Bulgārijā un Slovākijā (abās valstīs -0,1%), bet augstākā mēneša inflācija fiksēta Luksemburgā un Slovēnijā (abās valstīs +0,9%).

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu