Varakļānu novads lūgs ST atzīt par nepamatotu tā pievienošanu Rēzeknes novadam (1)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Jānis Škapars/TVNET

Varakļānu novada pašvaldība lūgs Satversmes tiesu (ST) par nepamatotu atzīt pašvaldības pievienošanu Rēzeknes novadam, lēmusi novada dome.

Deputāti vienojās sniegt pieteikumu ST par Administratīvo teritoriju un apdzīvoto vietu likuma pielikumā paredzēto Murmastienes pagasta, Varakļānu pagasta un Varakļānu pilsētas iekļaušanu Rēzeknes novadā atzīšanai "par nepamatotu, Varakļānu novada iedzīvotāju interesēm un labas pārvaldības principiem neatbilstošu". Domē pauda, ka

iecere par Murmastienes pagasta, Varakļānu pagasta un Varakļānu iekļaušana Rēzeknes novadā nesaskan ar iedzīvotāju un pašvaldības domes vēlmei apvienoties ar Madonas novadu.

Pieteikuma sagatavošanai, iesniegšanai un pašvaldības pārstāvēšanai tiesā tiks slēgts līgums ar zvērinātu advokātu.

Līdzīgu lēmumu plāno pieņemt arī Rundāles novada dome, apliecināja domes priekšsēdētājs Aivars Okmanis ("Cilvēkiem un zemei"). Rundāles novadu reformas gaitā plānots pievienot Bauskas novadam.

Jau ziņots, ka ST vērsušies vairāki novadi, kuri apstrīd administratīvi teritoriālo reformu. Tā Kandavas novada pašvaldība ST cenšas panākt novada saglabāšanu, Salas novads iebilst pret tā pievienošanu Jēkabpilij, Limbažu novads - pret Skultes pagasta iekļaušanu Saulkrastu novadā. Savukārt Salacgrīvas vietvara uzskata, ka Salacgrīvas novada iekļaušana Limbažu novadā faktiski likvidē Salacgrīvas novadu kā atsevišķu, patstāvīgu teritoriālu vienību ar savām pašnoteikšanās tiesībām un pārvaldi, būtiski samazinot Salacgrīvas novada iedzīvotāju tiesības regulēt savu dzīvi un saglabāt savu lokālo identitāti. Tiesā vērsusies arī Inčukalna pašvaldība un Rugāju novada pašvaldība.

ST pagaidām ir pieņēmusi tikai Limbažu novada iesniegto prasību.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu