Jaunākā vasaras lasāmviela dāmām (1)

Egoiste
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Unsplash

Ieskatāmies, kas jauns dāmu lasāmvielas plauktiņā no Zvaigznes ABC!

Foto: Zvaigzne ABC

Traki bagātie aziāti (Kevins Kvans)

Kad ņujorkiete Reičela Ču piekrīt pavadīt vasaru Singapūrā kopā ar savu draugu Nikolasu Jangu, viņa iztēlojas pieticīgu ģimenes namu un patīkamu laiku kopā ar vīrieti, kuru cer apprecēt. Taču Niks nav atklājis draudzenei dažus būtiski svarīgus apstākļus. Pirmkārt, to, ka viņa bērnības māja līdzinās pilij, otrkārt, to, ka uzaugot viņš biežāk ir pārvietojies ar privātajām lidmašīnām nekā automašīnām, un, treškārt, to, ka viņš ir iekārotākais vecpuisis Singapūrā...Drīz vien Reičelas iecerētais, jaukais atvaļinājums pārtop nopietnā šķēršļu joslā, ko rada mantotas bagātības, jauniegūta nauda, ziņkārīgi radinieki un sabiedrības karjeristu intrigas...

Foto: Zvaigzne ABC

Diena, kurā es iemācījos dzīvot (Lorāns Gunels)

Iedomājieties, ka jūs kādu svētdienu pastaigājaties pa Sanfrancisko krastmalu, un pēkšņi jūsu roku satver čigāniete, lai izzīlētu nākotni. Uzjautrināts jūs piekrītat, taču jau pēc mirkļa viņas skatiens sastingst un čigāniete nobāl. Un to, ko viņa jums beigās pavēsta... jūs labprātāk nemaz nebūtu dzirdējis. Kopš tā brīža nekas vairs nebūs kā agrāk – jūs vairs nespēsiet iet pa ierasto taciņu. Tieši tā notiek ar Džonatanu šajā Lorāna Gunela romānā “Diena, kurā es iemācījos dzīvot”. Pēc satraucošās tikšanās Džonatans metīsies sevis meklējumos, gūstot pieredzi, kas pilnībā izmainīs viņa dzīves uztveri. Šis lieliskais romāns, kura sižets balstīts uz reāliem zinātniskiem pētījumiem, mūsu eksistenci un attiecības ar citiem cilvēkiem ļaus saskatīt gluži citā gaismā un ienesīs ikviena dzīvē svaigas vēsmas.

Foto: Zvaigzne ABC

Apzinātība izdzīvošanai. 5 nemainīgas prakses mainīgai pasaulei (TIĶS ŅATS HAŅS)

  • Godbijība pret dzīvību
  • Īsta laime
  • Īsta mīlestība
  • Dziļa ieklausīšanās un mīlestības pilna valoda
  • Sevis, savas ģimenes un sabiedrības uzturēšana un dziedēšana

Šīs piecas apzinātības mācībstundas ir budisma ētikas un morāles pamatā. Zen meistars un visā pasaulē zināmais miera aktīvists Tiķs Ņats Haņs ir pārliecināts par to pielietojamību ikviena cilvēka ikdienas dzīvē. Nav jābūt budistam, lai dzīvotu saskaņā ar piecām apzinātības mācībstundām. Praktizējot šos principus, ikviens labas gribas cilvēks var padziļināt izpratni, skaidrāk saredzēt cilvēkus un situācijas un iemantot laimi ciešanu vidū.

Foto: Zvaigzne ABC

Taureņu istaba (Lusinda Railija)

Pozijai Montegjū tuvojas septiņdesmitā dzimšanas diena. Viņa vēl aizvien dzīvo Admirāļnamā - skaistā ģimenes mājā gleznainā Safolkas apvidū. Te viņa ir aizvadījusi pasakai līdzīgu bērnību, kopā ar mīļoto tēvu ķerot taureņus, un te uzauguši arī viņas bērni. Lai arī apkārtne saistās ar daudzām atmiņām un mājai līdzās ir burvīgs dārzs, Pozija saprot, ka ir pienācis laiks Admirāļnamu pārdot, jo ēka pamazām brūk. Pozijai jāpieņem smags lēmums. Tad viņas dzīvē negaidot uzrodas cilvēks no pagātnes – Fredijs, viņas pirmā mīlestība, kurš pirms piecdesmit gadiem viņu pameta, atstājot ar salauztu sirdi. Pozijai šobrīd nav viegli – māc raizes par namu un dēliem –, tāpēc pirmajā brīdī viņa ir visai atturīga pret Fredija centieniem atjaunot attiecības. Viņa nenojauš, ka Fredijs un arī Admirāļnams glabā kādu briesmīgu noslēpumu...

Foto: Zvaigzne ABC

Cilkas ceļojums (Hetera Morisa)

Cilka Kleina ir tikai sešpadsmit gadus veca, kad 1942. gadā nonāk Aušvicas–Birkenavas koncentrācijas nometnē. Nometnes komandantam Švarchuberam iepatīkas Cilkas skaistie, garie mati, un viņš meiteni nošķir no pārējām ieslodzītajām. Cilka ātri saprot, ka viņai netīši piešķirtās privilēģijas nozīmē iespēju izdzīvot. Pēc atbrīvošanas no nometnes krievi apsūdz Cilku par sadarbošanos ar ienaidnieku un nosūta uz Vorkutas gulaga nometni Sibīrijā. Būdama bez vainas un jau atkal ieslodzījumā, Cilka saskaras gan ar jauniem, gan jau pieredzētiem pārdzīvojumiem, kur katra diena ir cīņa par izdzīvošanu. Viņa sadraudzējas ar kādu ārsti un iemācās aprūpēt slimniekus, un šajos neiedomājamos apstākļos cenšas palīdzēt visiem spēkiem. Tad Cilka iepazīstas ar Aleksandru, un... izrādās, ka, par spīti visam, viņas sirdī vēl ir vieta arī patiesai mīlestībai.

Foto: Zvaigzne ABC

Normāli cilvēki (Sallija Rūnija)

Konels un Meriana ir uzauguši mazā pilsētiņā Īrijas rietumos, taču tā arī ir viņu vienīgā līdzība. Konels skolā ir populārs puisis, bet Meriana ir savrupniece. Taču, kad abi uzsāk sarunu – neveiklu, bet aizraujošu, aizsāksies kaut kas tāds, kas mainīs viņu dzīvi, – stāsts par abpusēju valdzinājumu, draudzību un mīlestību. Kopš Konela un Merianas pirmās sarunas ir pagājuši vairāki gadi, un lasītājs vēl aizvien ir kopā ar abiem romāna varoņiem, kuri, mēģinot palikt šķirti, saprot, ka nespēj dzīvot viens bez otra...

Foto: Zvaigzne ABC

Tētis uz pilnu slodzi (Eve Hietamies)

Anti Pasenenam, gaidot sava pirmdzimtā ierašanos pasaulē, bija pilnīgi skaidrs ģimenes lomu sadalījums. Viņa sieva Pija paliks mājās ar bērnu, bet viņš pēc atvaļinājuma atgriezīsies darbā un ierastajā ikdienas režīmā. Tādēļ brīdī, kad, atdevusi zīdaini tēva rokās, sieviete iekāj taksometrā un pazūd nezināmā virzienā, Anti apjūk: "Kur lai tas vecis tiek pie tiem akmens laikmeta mātes gēniem, ja es jau no paša sākuma esmu radīts, lai medītu mamutus?"

Foto: Zvaigzne ABC

Trīspadsmit iemesli (Džejs Ašers)

Pārnākot mājās no skolas, Klejs Džensens uz lieveņa atrod savādu sūtījumu ar savu vārdu. Tajā ir vairākas kasetes, ko ieskaņojusi Hanna Beikere – Kleja klasesbiedrene un simpātija, kura pirms divām nedēļām izdarījusi pašnāvību. Hannas stāstījumā izskan trīspadsmit iemesli, kas pamudinājuši meiteni pārtraukt dzīvi. Klejs ir viens no tiem. Ja viņš noklausīsies kasetes, tad uzzinās – kāpēc. Klīzdams pa dzimto pilsētiņu, Klejs klausās kasetes visu nakti. Viņš kļūst par Hannas pārdzīvojumu aculiecinieku un atklāj kaut ko tādu, kas maina viņa dzīvi uz visiem laikiem.

Foto: Zvaigzne ABC

Sarkanā adrešu grāmatiņa (Sofija Lundberja)

Dorisai ir deviņdesmit seši gadi, un viņa viena mitinās savā dzīvoklī Stokholmā. Vienīgā pārmaiņa vienmuļajā dzīvē ir aprūpētāju apciemojumi un iknedēļas sarunas skaipā ar māsasmeitu Dženiju tālajā Amerikā. Visu dzīvi – kopš 1928. gada – Dorisai ir piederējusi sarkana adrešu grāmatiņa, kurā tika ierakstīti to cilvēku vārdi, ko savas dzīves laikā viņa ir sastapusi. Lielākā daļa vārdu adrešu grāmatiņā tagad ir pārsvītroti, šie cilvēki ir miruši. Līdz kādu dienu, šķirstot adrešu grāmatiņu, Dorisa nolemj uzrakstīt par šiem cilvēkiem un notikumiem, lai Dženija varētu mantot viņas stāstu.

Foto: Zvaigzne ABC

Glābiet mani (Mona Kastena)

Septiņpadsmitgadīgo Rūbiju Bellu absolūti neinteresē nauda, luksusa lietas, ballītes un ietekme. Kopš viņai piešķirta stipendija mācībām prestižajā Mekstonholas koledžā, viņas moto ir: Tikai nekrist acīs skolasbiedriem! Turpretī Džeimsa Boforta – koledžas nekronētā karaļa – dzīve ir viena vienīga ballīte. Džeimss ir augstprātīgs, bagāts un pievilcīgs, un, protams, viņam nav ne jausmas par tādas Rūbijas eksistenci. Viņiem abiem nekad nevajadzētu satikties, tā visiem būtu labāk. Bet kādu dienu Rūbija kļūst par liecinieci kam tādam, ko viņai nevajadzēja redzēt un kas var sagraut smalkās Bofortu ģimenes prestižu, ja nonāktu atklātībā. Džeimss nolemj paturēt Rūbiju acīs, lai būtu drošs, ka meitene neizpļāpāsies...

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu