Autovadītāj, esi iecietīgs un uzmanīgs labības ražas novākšanas laikā!

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Tiek novākta graudaugu raža ZS "Lauciņi" labības laukos Ikšķiles novadā.
Tiek novākta graudaugu raža ZS "Lauciņi" labības laukos Ikšķiles novadā. Foto: Zane Bitere/LETA

Ņemot vērā, ka Latvijas laukos sākusies rapšu un graudaugu kulšanas darbi un līdz ar to uz autoceļiem palielināsies kombainu un kravas automašīnu skaits, autovadītāji aicināti būt iecietīgāki un arī uzmanīgāki nekā parasti, informēja biedrībā "Zemnieku saeima".

Biedrības "Zemnieku saeimas" priekšsēdētājs Juris Lazdiņš informēja, ka agro šķirņu graudus lauksaimnieki ir jau sākuši novākt, tomēr masveida labības ražas novākšana Zemgalē un Kurzemē varētu sākties nedēļas otrajā pusē.

Pēc viņa sacītā, patlaban lielākajā daļā Zemgalē negaisu dēļ labība ir sagulusi veldrē, kas samazina potenciālo ievākumu un kulšanas tempu. Tādēļ tuvākās nedēļas lauksaimnieki tvers saulainās dienas, lai uzspētu laicīgi novākt šī gada ražu, iekams lietavas nav sabojājušas tās kvalitāti vēl vairāk.

"Šo saspringto darbu laikā lūdzam autobraucējus būt uzmanīgiem un iecietīgiem, jo uz autoceļiem būs sastopami gan kombaini, kas pārbrauc no lauka uz lauku, gan ar novākto ražu pilnas kravas, kas tiek vestas uz kaltēm un noliktavām," pauda Lazdiņš.

Arī biedrības "Zemnieku saeima" priekšsēdētāja vietniece Maira Dzelzkalēja-Burmistre sacīja, ka Zemgalē ziemas rapša novākšana rit pilnā sparā un tuvākajās dienās sāksies arī agro ziemas kviešu šķirņu novākšana.

Pēc viņas sacītā, tiklīdz lauki ir novākti, augsni gatavo ziemāju sējai. Smagajās māla augsnēs jau uzsākta ziemas rapšu sēja. Viņa teica, ka darbs bezlietus apstākļos daudzviet notiek pat 24 stundu režīmā, jo šosezon ir diezgan nelabvēlīgi laika apstākļi. Tādēļ maksimāli jāizmanto bezlietus stundas.

"Zemnieku saeima" ir dibināta 1999.gadā. Tās biedri ir gandrīz 900 mazas un lielas saimniecības no visas Latvijas, kas kopā apsaimnieko vairāk nekā 500 000 hektāru lauksaimniecībā izmantojamās zemes un savās saimniecībās nodrošina darbu vairāk kā 4000 darbiniekiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu