PVO: Arī jauniem cilvēkiem Covid-19 pārslimošana var novest pie ilgstošām veselības problēmām (3)

TVNET/EuroNews
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AFP/SCANPIX

Pasaules Veselības organizācija (PVO) ceturtdien brīdinājusi, ka arī jauniem cilvēkiem slimošana ar Covid-19 var atstāt ilgstošas veselības problēmas, ziņo raidorganizācija "Euronews".

"Pierādījumi liecina, ka dažās valstīs pie uzliesmojumu aktivizēšanās daļēji vainojams tas, ka jauni cilvēki kļuvuši neuzmanīgāki, kamēr ziemeļu puslodē ir vasara," sacījis PVO vadītājs Tedross Adhanoms Gebreiesuss.

"Mēs esam to teikuši jau iepriekš, bet atkārtosim vēlreiz: jauni cilvēki nav neievainojami.

Jauni cilvēki var inficēties, jauni cilvēki var nomirt un jauni cilvēki var nodot vīrusu citiem."

Nepārvarams nogurums, elpas trūkums, grūtības atgriezties iepriekšējā fiziskās aktivitātes līmenī - šādus ilgstošus simptomus, kas parādās pēc vieglas slimības norises, uzskaita PVO pārstāve Marija van Kerkove.

Organizācijas pārstāvis Maikls Raiens norāda, ka līdz šim pētījumos iegūtie pierādījumi norāda uz sirds un asinsvadu sistēmas problēmām, kas saglabājas pēc Covid-19 pārslimošanas.

Viņš arī uzsvēra, ka pagaidām maz zināms par vīrusa ilgtermiņa sekām.

"Kāpēc uzņemties risku?" viņš sacīja. "Neuzņemieties risku, ko nevarat izmērīt."

PVO Eiropas reģionālais direktors Hanss Klūge iepriekš raidorganizācijai "Euronews" norādījis, ka arvien biežāk jauniem eiropiešiem ir pozitīvi Covid-19 testi. Vairākās valstīs lielākais inficēšanās gadījumu pieaugums vērojams vecuma grupā no 20 līdz 39 gadiem.

Francijā, Vācijā un citās valstīs veselības jomas eksperti vērsuši uzmanību uz to, ka jaunais koronavīruss arvien biežāk diagnosticēts jauniem cilvēkiem, kuri ir sociāli aktīvāki.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu