Netālu no krematorijas Valmierā vēlas būvēt vēl vienu krematoriju (8)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: valmieraskrematorija.lv

SIA "Vidzemes krematorija" Valmierā, aptuveni kilometra attālumā no esošās krematorijas, vēlas būvēt vēl vienu apbedīšanas pakalpojumu kompleksu ar krematoriju, pastāstīja pilsētas pašvaldībā.

Uzņēmums plāno īstenot projektu "Apbedīšanas pakalpojumu kompleksa un krematorijas Somu ielā 1, Valmierā, būvniecība".

Ieceres skaidrojošajā aprakstā minēts, ka zemesgabals Somu ielā 1 pašlaik nav apbūvēts un tā kopējā platība ir 2834 kvadrātmetri. Plānotā būvniecības paredz apbedīšanas kompleksa un krematorijas būvniecību ar teritorijas labiekārtojumu un inženiertehnisko komunikāciju nodrošinājumu.

Nekustamais īpašums Somu ielā 1 atrodas Valmieras pilsētas dienvidrietumu daļā pie Valmieras pilsētas, aptuveni 200 metru attālumā no Vidzemes slimnīcas kompleksās apbūves. Savukārt aptuveni 900 metru attālumā, Kocēnu novada teritorijā, jau atrodas SIA "Apbedīšanas nams - krematorija" krematorija.

Publiskā apriešana par būvniecības ieceri notiek līdz 21.augustam. 5.augustā plkst.17 Valmieras kultūras centra kamerzālē norisināsies krematorijas būvniecības ieceres prezentācija.

"Firmas.lv" dati liecina, ka "Vidzemes krematorija" dibināta šī gada martā. Uzņēmuma daļas pieder apbedīšanas pakalpojumu sniedzējiem SIA "Ozir" un SIA "PTX", kuru vienīgais īpašnieks ir Jānis Lecis. Viņš arī vada "Vidzemes krematoriju", kuras pamatkapitāls ir 40 000 eiro.

Komentāri (8)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu