Diviem Murjāņu sporta ģimnāzijas audzēkņiem apstiprināta inficēšanās ar Covid-19 (2)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Murjāņu sporta ģimnāzija.
Murjāņu sporta ģimnāzija. Foto: Ieva Čīka/LETA

Diviem Murjāņu sporta ģimnāzijas audzēkņiem apstiprināta inficēšanās ar Covid-19,  pavēstīja Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) Komunikācijas nodaļas vadītāja Ilze Arāja.

Audzēkņi ir izolēti un mācību iestādē turpinās testēšana. Ģimnāzijā turpinās arī epidemioloģiskā izmeklēšana un tiek skaidrots, kas varētu būt iespējamais inficēšanās avots, uzsvēra SPKC pārstāve.

Arāja atzīmēja, ka mācību iestādei ir sniegtas rekomendācijas un tiek ievēroti visi epidemioloģiskās drošības pasākumi.

Kā aģentūrai LETA pavēstīja Murjāņu Sporta ģimnāzijas direktora pienākumu izpildītājs Sergejs Čevers, inficētie audzēkņi svētdien piedalījušies vienas dienas sacensībās Igaunijā, pagājušās nedēļas trešdienā - treniņsacensībās Biķerniekos un aizvadītāja svētdienā - sacensībās Kuldīgā.

Čevers pastāstīja, ka diviem jauniešiem, kas startējuši sacensībās junioru grupā, atgriežoties mācību iestādē, konstatēta apaukstēšanās un paaugstināta temperatūra, tāpēc riteņbraucēji tika pieteikti Covid-19 testa veikšanai. Testēšanas rezultāti saņemti šodien no rīta un tie bijuši pozitīvi.

Līdzās šiem jauniešiem, testu uz Covid-19 nodevuši arī divi treneri, kas ar jauniešiem strādājuši, kā arī vēl septiņi skolas audzēkņi, kas arī piedalījušies sacensībās. Čevers pastāstīja, ka pagaidām testēšanas rezultāti saņemti par diviem audzēkņiem un tie ir negatīvi.

Direktora pienākumu izpildītājs uzsvēra, ka šobrīd skolā neuzturas liels skaits cilvēku, pieļaujot, ka tie kopumā ir aptuveni 20. Jau kopš 13.jūnija, kad skolā atsāktas mācības un treniņi, ģimnāzijā ieviesti visi paredzētie drošības pasākumi.

Čevers sacīja, ka ir sagatavota inficēto jauniešu maršruta karte, kas nodota speciālistiem, lai varētu izsekot, kur viņi bijuši. Zināms, ka inficētie audzēkņi bijuši Igaunijā un Lietuvā, kā arī piedalījušies gandrīz visos Latvijas Riteņbraucēju federācijas rīkotajos pasākumos, ieskaitot sacensības.

To, ka ar Covid-19 inficētie jaunieši bijuši ģimnāzijas riteņbraucēji, apstiprināja arī Latvijas Riteņbraucēju federācijas valdes loceklis Toms Markss, kurš norādīja, ka patlaban notiek epidemioloģiskā izmeklēšana un federācija pilnībā uzticas profesionāļiem un viņu darbam.

Arī bijušais riteņbraucējs un treneris Igo Japiņš aģentūrai LETA arī apliecināja, ka starp inficētajiem ir riteņbraucēji, kuri nesen piedalījušies sacensībās Igaunijā un Lietuvā. Saslimšana ar vīrusu konstatēta pēc atgriešanās dzimtenē.

"Paši par to uzzinājām tikai šodien. Šobrīd noris epidemioloģiskā izmeklēšana," pauda Japiņš. 

Sacensībās Lietuvā un Igaunijā piedalījušies arī citu valsts sportisti, tāpēc pagaidām nav skaidrs, vai inficēšanās avots meklējams starp pašiem Murjāņu ģimnāzijas sportistiem, vai starp citu valstu riteņbraucējiem, sacīja Japiņš.

Viņš arī neslēpa, ka šis atgadījums licis atcelt Latvijas junioru čempionātu, kas bija plānots Lietuvā.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu