Covid-19 ierobežojumu laikā Rīgā darbojas nelegālās izklaides vietas (18)

CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ekrānuzņēmums no video

Līdz ar naktsklubu darbības laika ierobežošanu līdz pusnaktij, kas ir saistīts ar Covid-19 krīzi, Rīgā sākušas darboties nelegālās izklaides vietas, kas ballītes rīko līdz pat pulksten sešiem rītā, bet par dzērienu iegādi neizsniedz čekus un nelieto kases aparātus, tā sestdien vēsta “TV3 Ziņas”.

Par to, ka Rīgā darbojas vairākas cilvēku grupas, kas rīko šādas ballītes, pirmais trauksmi cēlis Latvijā vadošais naktsklubs “Coyote Fly”. Savukārt kluba “KadagiPiens” līdzīpašnieks Ģirts Upītis norāda: “Tiklīdz uzlika to ierobežojumu līdz pusnaktij, apgrozījums nokritās par 40%. Faktiski sanāk – jāstrādā mīnusos”.

Cilvēku vēlmei ballēties arī pēc pusnakts, ir atsaukusies virkne nelegālu darboņu, taču ne Valsts, ne arī pašvaldības policija aktīvi nedodas reidos pa nelegālajām ballītēm.

Naktskluba “Coyote Fly” vadītāja Liene Bukbārde norāda, ka šādi tiekot grauta visa legālā izklaides industrija Latvijā.

Kāds pagrīdes pasākumu apmeklētājs “TV3 Ziņām” atzina, ka Valsts ieņēmumu dienests (VID) pret šādiem pagrīdes pasākumiem neko iesākt nevarot. Vispirms jāgaida ziņojums no policijas, ka veikta saimnieciskā darbība ārpus atļautā darba laika. Arī alkoholisko dzērienu tirdzniecība ir pretlikumīga. Savukārt VID pārstāve Evita Teice-Mamaja skaidro, ka līdz šim ieņēmumu dienests nav saņēmis informāciju no pašvaldības policijas par šādiem gadījumiem. Atkarībā no  konkrētā nodarījuma rakstura VID piemēro administratīvo sodu. Nelikumīgas alkohola tirdzniecības gadījumā sodi varot būt salīdzinoši bargi. 

Rīgas pašvaldības policijas sabiedrisko attiecību speciālists Toms Sadovskis gan skaidro, ka pēdējo nedēļu laikā ir uzsākti vairāki administratīvie procesi un darbs šādu nelegālu izklaides iestāžu apzināšanā noteikti turpināsies.

Informācija par pagrīdes pasākumiem pēc pusnakts cirkulē gan “Facebook”, gan lietotnē “Telegram” un formāli šādu nelegālo izklaides vietu apmeklētāji it kā piedalās privātās svinībās.

Tomēr pēc Slimību profilakses un kontroles centrā (SPKC) teiktā, ja uz sarīkojumu ierodas savstarpēji nepazīstami cilvēki un tiek tirgotas biļetes, tas tomēr ir publisks pasākums. Arī telpu izīrēšana jau ir kā pakalpojuma sniegšana un tas ir publisks pasākums.

Komentāri (18)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu