Tihanovska pasludina sevi par prezidenta vēlēšanu uzvarētāju (36)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AFP/SCANPIX

Baltkrievijas prezidenta amata kandidāte Svetlana Tihanovska preses konferencē pasludināja sevi par svētdien notikušo Baltkrievijas prezidenta vēlēšanu uzvarētāju un pieprasīja, lai varasiestādes nodod varu opozīcijai. 

Tihanovskas štābs iepriekš paziņoja, ka viņa neatzīst oficiālos prezidenta vēlēšanu rezultātus, saskaņā ar kuriem par Tihanovsku nobalsoja 9,9% vēlētāju, bet par esošo prezidentu Aleksandru Lukašenko - 80,23%. 

Preses konferencē Tihanovska uzsvēra, ka viņas štāba rīcībā ir alternatīvi vēlēšanu rezultāti un viņas komanda ir apņēmības pilna pierādīt visus vēlēšanās notikušos pārkāpumus. 

Tihanovskas štābs iepriekš uzsvēra, ka saskaņā ar tā rīcībā esošo informāciju no vēlēšanu iecirkņiem visos vēlēšanu apgabalos, par Tihanovsku nobalsojuši 70-80% vēlētāju. 

“Mēs neatzīstam vēlēšanu rezultātus. Mēs redzējām reālos protokolus. Aicinām neklusēt ikvienu, kurš uzskata, ka viņa balss tikusi nozagta,” uzsvēra Tihanovska.

"Vakar vēlētāji izdarīja savu izvēli, bet vara mūs nesadzirdēja, viņi ir sarāvuši saites ar tautu," preses konferencē sacīja opozīcijas kandidāte.

"Varasiestādēm vajadzētu domāt par to, kā miermīlīgi mums nodot varu," viņa sacīja. "Es sevi uzskatu par šo vēlēšanu uzvarētāju."

Tāpat viņa pauda gatavību tikties ar Aleksandru Lukašenko. 

Tikmēr Tihanovskas štāba vadītāja Marija Koļesņikova paziņoja, ka Tihanovskas štābs gatavojas ilgstošām protesta akcijām

Komentāri (36)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu