Jaunzēlande pēc Covid-19 atgriešanās slēdz visus pansionātus

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Ilustratīvs attēls
Ilustratīvs attēls Foto: Marty Melville / AFP

Jaunzēlande trešdien slēdza visus veco ļaužu pansionātus, reaģējot uz pirmajiem lokālajiem jaunā koronavīrusa transmisijas gadījumiem 102 dienu laikā, un premjerministre Džasinda Ārderna pieļāva iespēju, ka koronavīrusa atgriešanās dēļ viņa varētu būt spiesta atlikt septembrī paredzētās parlamenta vēlēšanas.

Ārderna sacīja, ka varas iestādes mēģina noskaidrot visus, kas kontaktējušies ar četriem Oklendas iedzīvotājiem, kuriem jaunā koronavīrusa testi otrdien bijuši pozitīvi. 

Visi četri, kas inficējušies, ir vienas ģimenes locekļi, bet inficēšanās avotu vēl nav izdevies noskaidrot, atklāja premjerministre.  

Otrdienas vakarā tika paziņots, ka Oklenda no trešdienas būs noslēgta uz vismaz trim dienām. Policisti sejas maskās trešdien patrulēja blokposteņos galvenajās Oklendas ielās, lai nodrošinātu jauno pasākumu ievērošanu.

Ārderna sacīja, ka veselības aizsardzības amatpersonas arī slēdz visus veco ļaužu pansionātus, lai tie nekļūtu par transmisijas karstajiem punktiem.

Pasaules Veselības organizācija (PVO)  bija slavējusi Jaunzēlandi kā piemēru citām valstīm tam, kā veiksmīgi izskaust vīrusa izplatīšanos sabiedrībā.

Jaunzēlandē vīrusa pārnešana sabiedrībā nebija konstatēta kopš maija, un valstī, kuras iedzīvotāju skaits mērāms piecos miljonos, no jaunā koronavīrusa izraisītās slimības Covid-19 miruši tikai 22 cilvēki.

Ārderna sacīja, ka 19.septembrī paredzētās vēlēšanas var nākties atlikt, ja vīrusa uzliesmojums netiks ierobežots. "Mēs lūdzam padomu Vēlēšanu komisijai, lai mēs būtu droši par visiem iespējamajiem variantiem. Kā jūs varat iedomāties, nekādi lēmumi vēl nav pieņemti," sacīja premjere.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu