Lietuva nosaka iebraukšanas aizliegumu ar "Hizbollah" saistītām personām

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
"Hizbollah" kaujinieks Libānā
"Hizbollah" kaujinieks Libānā Foto: ISSAM KOBEISI/REUTERS

Lietuvas valdība noteikusi iebraukšanas aizliegumu personām, kas saistītas ar Libānas šiītu kustību "Hizbollah", atzīstot to par "organizāciju, kuras darbība balstīta uz teroristiskiem principiem", paziņojusi Ārlietu ministrija.

Aizliegums noteikts uz desmit gadiem.

Kā skaidrots ministrijas paziņojumā, Lietuvas Migrācijas departaments pieņēmis šādu lēmumu, saņemot informāciju, ka ar "Hizbollah" saistītu personu darbība var kaitēt Lietuvas nacionālās drošības interesēm.

Paziņodams par šo lēmumu, Lietuvas ārlietu ministrs Lins Linkevičs pateicies Lietuvas un Izraēlas nacionālās drošības institūcijām.

"Izvērtējot mūsu rīcībā esošo un mūsu partneru sniegto informāciju, varam secināt, ka "Hizbollah" ir organizācija, kuras darbība balstīta uz teroristiskiem principiem un kura rada apdraudējumu daudzu pasaules valstu, tai skaitā Lietuvas drošībai. Mēs solidarizējamies ar ASV, Vāciju, Lielbritāniju, Nīderlandi un citām valstīm, kuras ieņēmušas līdzīgu nostāju," viņš norādījis.

"Novērtējam sekmīgo Lietuvas un Izraēlas nacionālās drošības institūciju sadarbību. Pateicamies šīm institūcijām par būtisku ieguldījumu mūsu valstu pilsoņu drošības garantēšanā," piebildis ministrs.

Vienlaikus viņš uzsvēris, ka Lietuva atbalsta "Libānas mierīgos iedzīvotājus un viņu centienus īstenot valstī reformas, kas šobrīd ir īpaši vajadzīgas".

Reaģējot uz 4.augustā notikušajiem sprādzieniem Beirūtā, Lietuva nosūtījusi Libānai humāno palīdzību 50 000 eiro apmērā.

Izraēlas valdība ceturtdien apsveikusi Lietuvas lēmumu. Šīs valsts ārlietu ministrs Gabi Aškenazi to nosaucis par "drosmīgu un nozīmīgu soli" reģiona stabilitātes nodrošināšanā un aicinājis tam pievienoties visas Eiropas valstis, savukārt Izraēlas vēstnieks Jozefs Levi izteicies, ka Lietuva ar šo lēmumu "ne tikai vēlreiz apliecinājusi savu draudzību Izraēlai, bet arī parādījusi spēcīgu morālo kompasu citām Eiropas Savienības valstīm".

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu