Vācija izsaukusi Baltkrievijas vēstnieku (2)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Vācijas ārlietu ministrs Heiko Māss
Vācijas ārlietu ministrs Heiko Māss Foto: EPA

Vācija, kas pašreiz ir Eiropas Savienības (ES) prezidējošā valsts, ceturtdien izsaukusi Baltkrievijas vēstnieku uz steidzamu sarunu par pretrunīgi vērtēto Baltkrievijas prezidenta vēlēšanu iznākumu.

"Šodien Baltkrievijas vēstnieks tika uzaicināts uz Federālo Ārlietu ministriju uz steidzamu sarunu, ņemot vērā pašreizējos notikumus," ziņu aģentūrai AFP atklāja avots Vācijas valdībā.

Saskaņā ar oficiālajiem provizoriskajiem rezultātiem Baltkrievijas prezidenta vēlēšanās līdzšinējais valsts galva Aleksandrs Lukašenko ieguvis 80,08% balsu, bet opozīcijas kandidāte Svetlana Tihanovska - 10,09%, taču opozīcija uzskata, ka vēlēšanu rezultāti ir viltoti.

Baltkrievijas drošības dienestiem vardarbīgi apspiežot protestus pret acīmredzamajiem pārkāpumiem vēlēšanu norisē un rezultātu viltošanu, Baltkrievijā aizturēti gandrīz 7000 cilvēku un simtiem ievainoti. Slimnīcās ārstējas vairāk nekā 250 cietušo, un ir arī bojāgājušie.

Vācijas ārlietu ministrs Heiko Māss šodien paziņoja, ja nesenie notikumi Baltkrievijā, tostarp brutālās represijas pret miermīlīgajiem demonstrantiem ir nepieņemamas 21.gadsimta Eiropā.

"Mums noteikti būs jārunā par sankciju jautājumu, jautājumu, kas pašreiz tiek intensīvi apspriests. Es ceru, ka rītdienas sanāksmē mēs atradīsim kopīgu risinājumu," sacīja Māss.

ES dalībvalstu ārlietu ministri piektdien apspriedīs iespējamo sankciju piemērošanu Baltkrievijai.

Piesardzīgais optimisms nesenajā pagātnē, ka Baltkrievija dodas pareizā virzienā, ir bijis nepamatots, sacīja Māss.

Vēlēšanas un sekojošie notikumi ir iznīcinājuši šīs cerības, viņš piebilda.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu