Lukašenko: Baltkrievijas "sērga" apdraud arī Krieviju (24)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Aleksandrs Lukašenko
Aleksandrs Lukašenko Foto: Reuters/AFP/EPA/AP/Scanpix

Baltkrievijas prezidents Aleksandrs Lukašenko sestdien pārraidītā video ierakstā izsakās, ka situācija Baltkrievijā būšot jāapspriež ar Krievijas prezidentu Vladimiru Putinu, jo tā pašlaik esot drauds ne vairs tikai Baltkrievijai, bet gan visai “sadarbības telpai”.

Pēc Lukašenko teiktā, daži “pārgudri” Krievijas iedzīvotāji jau klaigā, ka Baltkrievijā notiekot visādas lietas, taču viņš gribot sacīt, ka Baltkrievijas aizsargāšana esot svarīga “visas mūsu telpas” t.i. sadraudzības valstu pasargāšanai. Tā var kalpot arī kā piemērs citiem.

Ja baltkrievi [šo spiedienu] neizturēs, tad vilnis var iet tālāk [uz Krieviju]. Tie, kuri tagad klaiņo pa pilsētu ielām, saskaņā ar Lukašenko teikto, to nemaz neapjēdz. To saprot vienīgi tie, kuri viņus koordinē un virza, un dažkārt [šie spēki] strādā ļoti profesionāli.

Intervijā valsts ziņu aģentūrai Belta Lukašenko saka: “Mēs [ļoti labi] redzam, kas notiek. Mūs nevajag ieaijāt ar mierīgām akcijām un demonstrācijām”… “Mēs šo “krāsaino revolūciju” scenārijus esam lasījuši”.

Baltkrievijā notiekošā atspoguļošanu masu medijos Lukašenko televīzijas intervijā nosauc par inscinējumiem un “viltus ziņām”.

Tāpat par blēņām viņš dēvē baumas, ka viņam Maskavā it kā piederot kāda ēka, un ka Baltkrievijas līderis jau pirms divām dienām it kā jau pametis valsti.

Lukašenko arī izteicies, ka šādas runas, to skaitā izteikumi par viņa veselību, esot vērsti uz to, lai attiecīgi noskaņotu Baltkrievijas sabiedrību.

Autoritārais Baltkrievijas līderis arī sola, ka līdz šīs dienas beigām viņš apspriedīšot situāciju Baltkrievijā ar aizsardzības ministrijas stratēģiskās vadības centru.

Aleksandrs Lukašenko uzskata, ka lielākā daļa cilvēku, kas piedalās masu protesta akcijās, nesaprot notiekošā jēgu un būtību. Tieši īstie pasākumu organizatori esot tie, kas veidojot fiktīvos sižetus un “viltus ziņas”, lai ietekmētu sabiedrības noskaņojumu.

Komentāri (24)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu