Levits sveic Aglonas svētceļniekus (1)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Valsts prezidents Egils Levits
Valsts prezidents Egils Levits Foto: Ekrānuzņēmums no Youtube video

Pārbaudījumi palīdz labāk nošķirt būtisko no mazsvarīgā, svarīgo no ikdienas steigas un pārejošā, apsveikumā Aglonā notiekošajos Vissvētākās Jaunavas Marijas debesīs uzņemšanas svētkos pauž Valsts prezidents Egils Levits, norādot uz Covid-19 radītājiem izaicinājumiem.

Valsts prezidenta kancelejā norādīja, ka apsveikumu Levits sāka latgaliski, sveicinot gan tos, kas ir Aglonā klātienē, gan tos, kas svētku pasākumos piedalās attālināti pie ekrāniem.

Prezidents norādīja, ka Aglonas svētki šogad notiek Covid-19 infekcijas ēnā un ka arī viņam ir neierasti pasākuma dalībniekus sveikt attālināti, neesot kopā ar svētceļniekiem Aglonā. "Es pateicos jums katram par pacietību un izturību šajā sarežģītajā laikā, saskaroties ar Covid-19 infekciju. Bez katra personiskā atbildīguma un pašdisciplīnas sekmīga infekcijas pārvarēšana nebūtu iespējama," akcentēja Levits.

Latvijas relatīvi labo stāvokli ar mazāku Covid-19 izplatību ir noteikusi mūsu cilvēku pienākuma apziņa, ievērojot noteiktās drošības un piesardzības prasības, radikāli mainot ierastos dzīves paradumus un domājot par kopējo labumu, uzsvēra Valsts prezidents.

"Šajā laikā mēs visi esam daudz ko mācījušies no jauna, apguvuši jaunas prasmes un tehnoloģiju iespējas attālinātai dzīvei, darbam un arī reliģiskajai praksei. Un pāri visam, es ceru, mēs esam apjautuši to īpašo dārgumu būšanai kopā klātienē ar tuviniekiem, iespējai fiziski satikt draugus un kopā svinēt svētkus," pauda Levits.

Valsts prezidents akcentēja, ka pārbaudījumi palīdz labāk nošķirt būtisko no mazsvarīgā, svarīgo no ikdienas steigas un pārejošā. "Mums ir dota iespēja šajā pārbaudījumā katram kļūt labākam cilvēkam un visiem kopā - par labāku sabiedrību, kurā būtiskas ir cilvēciskas rūpes par kopējo labumu, līdzcilvēkiem un mūsu mīļajiem," pauda valsts augstākā amatpersona.

Levits aicina pašreizējo situāciju izmantot gudri, augot savā cilvēciskumā. Prezidents norādīja, ka kristīgās vērtības ir daļa Latvijas, latviešu un Eiropas identitātes, daļa no Eiropas kultūras mantojuma. Tās ir vērtības pašas par sevi, kam ir sava nozīme gan modernās, globālās pasaules, gan mūsdienu Latvijas veidošanā un kas mūsu brīvā, demokrātiskā sabiedrībā tiek respektētas.

"Pateiksimies par iespēju dzīvot brīvā Latvijas valstī! Pateiksimies par iespēju justies droši Latvijā, par sevi un saviem tuviniekiem! Smelsim šodien Aglonā gan klātienē, gan attālināti iedvesmu un spēku rītdienai," mudināja Valsts prezidents vēlot, lai nākamgad Aglonā būtu iespējams tikties klātienē.

Kā ziņots, šodien no plkst.12 Aglonas bazilikā norisinās Vissvētākās Jaunavas Marijas debesīs uzņemšanas svētku galvenā Svētā Mise.

Svētku apmeklētājiem ir jāievēro distance - vismaz divi metri, un cilvēki tiek aicināti neveidot rindas, kā arī nedrūzmēties ārpus Aglonas bazilikas teritorijas, piemēram, stāvlaukumos un pie Sakrālā laukuma vārtiem. Ikvienam ir jāievēro valstī noteiktie un svētku organizatoru noteiktie piesardzības pasākumi, tai skaitā jāizvairās no koplietošanas priekšmetu lietošanas, kā arī bieži un rūpīgi jāmazgā rokas.

Ierobežojumi noteikti, lai samazinātu saslimšanas ar Covid-19 risku.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu