Valsts policija kopumā Aglonas svētku norisi vērtē kā mierīgu (2)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Svētceļnieku grupa ierodas Aglonas bazilikā, lai piedalītos Vissvētākās Jaunavas Marijas Debesīs uzņemšanas svētkos. Ilustratīvs foto
Svētceļnieku grupa ierodas Aglonas bazilikā, lai piedalītos Vissvētākās Jaunavas Marijas Debesīs uzņemšanas svētkos. Ilustratīvs foto Foto: Ivars Soikāns/LETA

Valsts policija kopumā Aglonas svētku norisi vērtē kā mierīgu, norādīja Valsts Policijas Latgales reģiona pārvaldes pārstāve Lāsma Kursīte.

Viņa skaidroja, ka cilvēki visu svētku norises laiku apzinīgi ievēroja noteiktos drošības ierobežojumus.

Vienlaikus viņa uzsvēra, ka arī Krusta ceļa laikā neesot novērota nedz cilvēku drūzmēšanās, nedz konstatēti kādi citi likumpārkāpumi.

Kā ziņots, vakar Aglonas bazilikā norisinājās Vissvētākās Jaunavas Marijas debesīs uzņemšanas svētku galvenā Svētā Mise.

Svētku apmeklētājiem bija jāievēro distance - vismaz divi metri, un cilvēki tika aicināti neveidot rindas, kā arī nedrūzmēties ārpus Aglonas bazilikas teritorijas, piemēram, stāvlaukumos un pie Sakrālā laukuma vārtiem. Ikvienam bija jāievēro valstī noteiktie un svētku organizatoru noteiktie piesardzības pasākumi, tai skaitā jāizvairās no koplietošanas priekšmetu lietošanas, kā arī bieži un rūpīgi jāmazgā rokas.

Ierobežojumi noteikti, lai samazinātu saslimšanas ar Covid-19 risku.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu