"Kamēr mani nenogalināsiet, citu vēlēšanu nebūs." Lukašenko vizīte autovilcēju rūpnīcā (140)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: TASS/Scanpix

Pirmdien Aleksandrs Lukašenko ar dēlu Nikolaju ieradās Minskas autovilcēju rūpnīcā. Lukašenko runas laikā darbinieki izkliedza saukli "ej prom".

Kā novērojuši vietējie mediji, Lukašenko vizītē pavadīja viņa dēls Nikolajs.

Autovilcēju ražotnē MZKT bija sapulcējušies darbinieki arī no citām rūpnīcām. BBC Krievijas ziņu dienests raksta, ka sākumā Lukašenko runājis ar īpaši atlasītu strādnieku grupu, bet pēc tam vērsies arī pie pārējiem.

"Jūs no manis nekad to nesagaidīsiet, ka es kaut ko izdaru, pakļaujoties spiedienam. To [atkārtotu vēlēšanu] nebūs. Tāpēc, ka nebūs nedz rūpnīcas  MZKT, nedz MAZ, nedz BelAZ. Pusgada laikā mēs iznīcināsim visu," brīdināja Lukašenko, minot lielāko Baltkrievijas rūpnīcu nosaukumus.

"Telegram" kanālā "Meduza Live" publicēts Lukašenko uzstāšanās fragments. Tajā autoritārais Baltkrievijas līderis jautā strādniekiem: "Vai jūs runājat par negodīgām vēlēšanām un gribētu sarīkot godīgas?"

Saņēmis apstiprinošu atbildi, viņš turpina: "Atbildēšu jums uz šo jautājumu. Vēlēšanas ir notikušas. Kamēr mani nenogalināsiet, citu vēlēšanu nebūs."

MZKT strādnieki pieteikuši streiku, pieprasot nule notikušo prezidenta vēlēšanu rezultātus atzīt par nederīgiem un rīkot jaunas vēlēšanas.

NEXTA publiskotā aculiecinieka uzņemtā video redzams, kā strādnieki Lukašenko uzstāšanās laikā skandē saukli "ej prom".

Atbildot uz lozungiem, Lukašenko sacīja: "Atbildu jums uz šo jautājumu - varat vēl pakliegt!"

Lukašenko rūpnīcas teritoriju jau pametis, vēsta "Telegram" kanāli.

ziņots, Baltkrievijā pirmdien streiko vairāki lieli ražošanas uzņēmumi, kā arī valsts raidorganizācija.

Oficiāli streiku pieteikuši minerālmēslu ražotāja "Belaruskalij" darbinieki, kas sākuši veidot streika komitejas un rūpnīcas administrācijai iesniedzamo prasību sarakstu.

Tikmēr Minskas traktoru rūpnīcā strādnieki uz trīs stundām pametuši savas darbavietas, kuras ilgāk viņi nedrīkst atstāt, lai netiktu konstatēts neattaisnots darba kavējums, vēsta tīmekļa vietne "Onliner".

Lai gan autobūves uzņēmumā "BelAZ" streiks oficiāli nav pieteikts, aiz žoga sapulcējušies vairāki simti strādnieku, kas atstājuši savas darbavietas.

Tajā pašā laikā Minskā streiku sākuši vairāki desmiti valstij piederošās raidorganizācijas "Belteleradio" darbinieku, kas iesnieguši savas prasības direktoram Ivanam Eismontam, ziņo tīmekļa izdevums "Tut.by".

Viņi pieprasījuši atzīt par spēkā neesošiem 9.augustā notikušo vēlēšanu rezultātus, atcelt no amata Centrālās vēlēšanu komisijas vadītāju Lidiju Jermošinu, atbrīvot visus politieslodzītos un atcelt mediju cenzūru.

Svētdien Minskas un citu Baltkrievijas pilsētu ielās izgāja simtiem tūkstoši cilvēku, lai piedalītos līdz šim nepieredzēti plašā solidaritātes akcijā, pieprasot Lukašenko atteikšanos no varas.

Komentāri (140)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu