Vīriešu mode rudenim: velvets, baltas bikses, silti dzeltenā krāsa un jauns bikšu siluets

Egoiste
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: SIPA/Scanpix

2020. gads visā pasaulē ietekmējis arī modi un skatu uz tās lietojumu ikdienā. No īstermiņa un vienas sezonas piedāvājuma tas virzās uz ilgtermiņa domāšanu arī modes tendenču noteikumos. Lai arī tradicionāli vīriešu uzmanība šīs tēmas aktualitātēm ir mazāka nekā sievietēm, tomēr pat krīze nav varējusi atlikt vēsmas, kas karaļa tronī iecēlušas ilgspēlējošas lietas – velvetu, dzelteno krāsu un īpaša piegriezuma bikses.

Klasisks apģērbs un izejmateriāli, kas spēlējas ar smalkām niansēm un pozitīvismu raisošām krāsu gammām, ir 2020. gada vasaras-rudens sezonas stūrakmeņi.

Modē dominē siltums: velvets kā izteikti patīkams materiāls, saules dzeltenā krāsa kā iekonservētas atmiņas par gada gaišākajiem mēnešiem. Papildinājumam vīriešu apģērbu ansamblī ienāk odziņa jeb konusveida piegriezuma bikses.

Foto: SIPA/Scanpix

Elegantais siltums - velvets

Lai arī daži velvetu uzskata par konservatīvu un nedaudz vecmodīgu materiālu, šajā sezonā tas triumfēs jau ierastajā formātā – žaketēs un biksēs, kā arī parādīsies dažādos aksesuāros, piemēram, apavu apdarē, tauriņos, cimdos. Velvets ir izturīgs un ļoti patīkams ādai, salīdzinot ar ikdienas audumu līderi džinsu, ir arī elpojošāks un viegli kopjams. Velveta priekšrocība ir tā daudzveidība, jo no bieza var būt šūts mētelis vai pusmētelis, savukārt plānāks audums smalkuma ziņā līdzinās samtam un spēj radīt krāšņu svētku noskaņu.

Velveta žakete tradicionāli saistās ar vīrieti rudenī un omulības sajūtu, kad laiks kļūst vēsāks un gribas saglabāt iekšējo komfortu. Šajā rudenī svarīgas detaļas – cik platas ir velveta auduma joslas, vai tās labi spēlējas ar valkātāja auguma niansēm, kāda ir apģērba krāsu gamma un vai rievojums ir labi saredzams. Jo platākas būs velveta plūksnu joslas, jo labāk. Krāsu gamma būs dabas iedvesmota un nedaudz intensificēta, izceļot vienkāršo apģērbu eleganci un auduma struktūru.

Sezonas “ķirsītis” – velveta ikdienas sporta apavi ar izteiktām rievām.

Foto: SIPA/Scanpix

Krāsu optimisms

Šogad modes eksperti vīriešiem iesaka pieturēties pie “new normal” ēras paradumiem un ieviest savā garderobē dabai pietuvinātu krāsu toņus. Lai saglabātu balansu starp vēlmēm un iespējām, kas daudziem ir nedaudz sašūpojies, var palīdzēt krāsu terapija. Saules silti dzeltenā jeb zeltainā krāsa kā galvenā tendence rudens-ziemas sezonai būs vislabākais līdzeklis cīņai ar tumšo gadalaiku sniegtajiem izaicinājumiem.

Arī zelts kā smalks neliels akcents, kas piesaista uzmanību, bet nav nomācošā apjomā, palīdzēs radīt vajadzīgo noskaņu. Tas var būt arī kā brūno un dzelteno toņu virskrāsa, kas neitrāli spēlējas ar gaismu, vai kā zelta krāsas apģērba vīles.

Silti dzeltenās krāsas uzdevums ir radīt efektu, kas liecina par stabilitāti, nemainīgumu, saulainu nākotni, tāpēc apģērba gabali, kas ir šajā tonī, var būt tikpat pamatīgi un pamanāmi: uzvalks, pusmētelis, džemperis ar izteiktu rakstu. "Liela nozīme ir pārējā tērpu ansambļa sastāvdaļu neitralitātei, lai dzeltenais tonis būtu vispamanāmākais un radītu miera sajūtu. Klasiski tas palīdz mazināt nomāktu garastāvokli, īpaši ziemeļvalstīs un tur, kur ir mazāk saules, tāpēc ar dzeltenas krāsas apģērbu šogad kļūdīties būs grūti," par modi konsultē VAN GRAAF Rīgas veikala vadītāja Agnese Masaļska.

Foto: SIPA/Scanpix

Jauns bikšu siluets

Ilgāku vīriešu bikšu modē nav notikusi revolūcija, un šī gada tendences ir tikai pusceļā uz to. Krāsu ziņā dominēs dabas toņi, jo noliegt šī gada pasaules lielos notikumus nebūtu labākais tonis.

Bikses pelēkajā, zaļpelēkajā un tumšpelēkajā krāsu gammā ir viennozīmīgi labākā izvēle, tās ir pietiekami neitrālas, lai varētu sakombinēt ar lielāko daļu pārējo apģērbu.

Jaunums ir silueta maiņa, kas šogad ikdienā valkājamām biksēm iesaka konusveida formu. Ieloces priekšējā daļā, lieli atloki komplektā ar buktēm plata piegriezuma biksēm, kas nojauc barjeru starp lietišķā un brīvā laika apģērbu, būs sezonas labākā izvēle. Apgrieztā optika piesaistīs uzmanību un masīvie bikšu gali radīs stabilitātes sajūtu.

Otrs virziens ir gaišas vai pilnīgi baltas, kājām cieši pieguļošas bikses, kas ir kā sveiciens vasaras noslēguma pasākumiem un ballītēm. Nemainīga klasika un vienlaikus pamanāms akcents, ko vērts ieviest katra vīrieša garderobē.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu