Rīgas deputātu kandidāti vienisprātis par nepieciešamību publiskot deputātu balsojumus (1)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Rīgas dome. Ilustratīvs foto.
Rīgas dome. Ilustratīvs foto. Foto: Paula Čurkste/LETA

Visi Rīgas domes deputātu kandidāti ir vienisprātis par nepieciešamību publiskot deputātu balsojumus, mēra kalendāru un gaidāmās tikšanās, izriet no kandidātu paustā pirmdien notikušajā "Sabiedrības par atklātību "Delna"" ("Delna") rīkotajā diskusijā par korupcijas mazināšanu.

Vienlaikus kandidāti uzsvēra, ka Rīgas pašvaldības uzņēmumos būtu jānodrošina efektīvāka pārvalde.

Partijas "Jaunā saskaņa" kandidāts Jānis Kuzins diskusijā norādīja, ka būtu jāmazina ierēdņu daudzums un kopumā jāvirzās no ierēdnieciskas domāšanas uz vairāk biznesa domāšanu. Tāpat politiķis uzsvēra nepieciešamību Rīgas pārvaldībā iesaistīt vairāk uzņēmēju.

Kuzins kā savas prioritātes diskusijā norādīja komunālo maksājumu mazināšanu, piebilstot, ka šī problēma būs īpaši aktuāla ap decembri, kad, pēc viņa prognozēm, būs krīze. Tāpat politiķis uzsver, ka uzņēmumu "Rīgas siltums" vajadzētu pārvaldīt efektīvāk.

Savukārt Nacionālās apvienības "Visu Latvijai"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK un Latvijas Reģionu apvienības apvienotā saraksta Rīgas domes kandidāts Einārs Cilinskis vēstīja, ka uzturēs ciešu sadarbību ar nevalstiskajām organizācijām, tostarp uzsverot nepieciešamību pašvaldībai īstenot apkaimju projektus.

Jaunās konservatīvās partijas kandidāte Linda Ozola, vaicāta par to, kas nepieciešams korupcijas apkarošanai, norādīja, ka tā ir valstiskā griba. Viņa tostarp uzsvēra, ka gadījumā, ja iegūs varas grožus Rīgas domē, korupcijas mazināšanā cieši sadarbosies ar profesionālajām korupcijas apkarošanas iestādēm. "Korupcija ir nabadzības seja," diskusijā sacīja Ozola. Viņas ieskatā, bezdarbība no Rīgas domes puses saistībā ar korupcijas novēršanu ir pārkāpums pret sabiedrības interesēm.

Turpretim Zaļo un zemnieku savienības kandidāts Viktors Valainis diskusijā iezīmēja trīs galvenās prioritātes - jaunas darbavietas, efektīvu pārvaldību un ciešu komunikāciju ar iedzīvotājiem.

"Attīstībai/Par!" un partijas "Progresīvie" kopīgā saraksta Rīgas mēra amata kandidāts Mārtiņš Staķis uzsvēra prevencijas nozīmi, lai "līdz noziegumam mēs nemaz netiktu". Viņš arī iestājās par amatu rotācijas ieviešanu Rīgas pašvaldības uzņēmumos.

Savukārt Valainis diskusijā uzsvēra, ka iepriekšējās Rīgas domes komunikācija bija izteikti vienvirziena. Par uzņēmumu "Rīgas satiksme" politiķis izteicās kā par uzņēmumu bez skata uz nākotni. Viņš tostarp norādīja, ka "pašlaik uzņēmums funkcionē funkcionēšanas pēc".

Vaicāti par to, cik līdzekļu būtu jātērē Rīgas mēra tēla spodrināšanai, neviens no kandidātiem neminēja konkrētu summu, lai gan vairums norādīja, ka tam nevajadzētu atvēlēt pārlieku daudz.

Jau ziņots, ka pirmdien kultūrbārā "Balodis" notika "Delnas" rīkotā diskusija ar Rīgas domes priekšsēdētāja amata kandidātiem.

Iepriekšējās Imanta Ziedoņa bibliotēkas rīkotajās politiķu debatēs par kultūras tematiku kultūras jomā Rīgas deputātu kandidāti solīja uzlabot pašvaldības sadarbību ar valsti, risināt kultūrpieminekļu jautājumu, padarīt Rīgu par "kultūrpolitiski gudru pilsētu", kā arī padarīt to zaļāku.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu