11.tramvajs regulāri bloķē satiksmi, autobraucēji pikti (7)

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ekrānuzņēmums no "Bez Tabu"

Pie Brasas tilta, braucot virzienā uz centru, ne viens vien autovadītājs ir nonācis situācijā, kurā gandrīz 10 minūtes jāgaida, kamēr pār tiltu kursējošajam tramvajam tiks dots zaļais signāls, tas varēs doties pilsētas centra virzienā un tiks atbrīvots ceļš mašīnām.

Lai gan autobraucēji ir neapmierināti, ka tramvajs bieži vien nobloķē ceļu, Rīgas satiksmes pārstāvis Viktors Zaķis raidījumam Bez Tabu skaidro, ka sabiedriskajam transportam ir jāpiebrauc pie tilta, un tikai tur sistēma automātiski nolasa, vai tilta pretējā pusē nav otrs tramvajs, kura vadītājs arī grasās šķērsot tiltu. Atkarībā no tā, vai ceļš ir brīvs vai ne, tramvaja vadītājam iedegas zaļais vai sarkanais signāls.

Rīgas domes Satiksmes departamentā tikmēr norāda: "Pie jūsu minētā luksofora ir maksimums trīs minūtes jāgaida tramvajam, lai varētu izmainīties. Tika modelēti vairāki varianti, taču pieņemts lēmums par esošo kārtību kā vislabākais. Bija arī domāts, ka varētu uzstādīt luksoforu nedaudz atpakaļ, nost no tilta, bet tas būtiski apdraudētu satiksmes drošību, jo tiktu aizsegta redzamība satiksmei."

Jāteic, ka tramvaja vadītāju esošajā situācijā vainot nevar, jo viņš rīkojas atbilstoši visiem spēkā esošajiem normatīvajiem aktiem. 

"Vēlreiz gribu uzsvērt, ka arī mums šis variants nešķiet tas vislabākais, bet – kāds tas ir, ar tādu arī jādzīvo," piebilst Zaķis.

Bez Tabu savukārt atgādina, ka apgrūtinājumi nebūs mūžīgi un ar tiem jāmācās sadzīvot, jo tilta remonts notiek visas sabiedrības labuma vārdā - tas bija ne tikai bedrains un nekomfortabls, bet arī bīstams. 

Komentāri (7)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu