ASV Viskonsinas štatā policija sašāvusi melnādainu vīrieti; izcēlušies protesti (9)

TVNET/REUTERS
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ekrānšāviņš no video

Kenošā, Viskonsinas štatā, policija sašāvusi melnādainu vīrieti, kurš, spriežot pēc sociālajos tīklos ievietotajiem video, nebija apbruņots. Tas noveda pie protestiem un varasiestāžu lēmuma noteikt komandantstundu, vēsta aģentūra "Reuters".

Sašautais vīrietis Džeikobs Bleiks svētdien tika hospitalizēts, paziņojis Viskonsinas gubernators Tonijs Everss. Policija viņu sašāva vairākas reizes. Viņa stāvoklis raksturots kā smags.

Pēc tam notikuma vietā sanāca ļaužu pūlis, kas policijas virzienā meta ķieģeļus un Molotova kokteiļus, ziņojuši vietējie mediji.

"Mēs esam pret pārmērīgu spēka lietošanu un nekavējošu eskalāciju attiecībā uz melnādainajiem Viskonsinas iedzīvotājiem," tvītoja Everss.

Apšaude notika svētdien plkst.17.00 pēc vietējā laika, kad policija bija ieradusies uz izsaukumu par "incidentu ģimenē". Kenošas policijas departaments norāda, ka cietušais nekavējoties tika nogādāts slimnīcā, taču sīkāki paskaidrojumi netika sniegti.

Incidentā iesaistītie policisti uz laiku atstādināti no darba pienākumu veikšanas.

Sociālajos tīklos parādījies video, kurā vīrietis redzams, ejot apkārt mašīnai un atverot tās durvis. Tad viens no diviem tuvumā esošajiem policistiem sāk uz viņu šaut.

Vēlāk notikuma vietā izcēlās protesti. Policija visā pilsētā izsludināja komandantstundu līdz nākamajam rītam.

ASV turpinās protesti pret policijas brutalitāti un rasismu, kas aizsākās pēc Džordža Floida nogalināšanas, kad viņam uz kakla gandrīz deviņas minūtes tupēja policists.

Komentāri (9)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu