Krievija izraida Norvēģijas diplomātu

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Reuters/ScanPix

Reaģējot uz Norvēģijas lēmumu par spiegošanu izraidīt Krievijas diplomātu, Maskava nolēmusi izraidīt augsta ranga Norvēģijas diplomātu,  paziņojusi Krievijas Ārlietu ministrija.

Uz Krievijas Ārlietu ministriju piektdien izsaukts Norvēģijas vēstnieks Rūne Resalanns, lai viņu informētu, ka minētais diplomāts ir pasludināts par "persona non grata" un viņam trīs dienu laikā jāpamet Krievija.

Norvēģija šomēnes izraidīja Krievijas diplomātu, šādu soli pamatojot ar aizdomām, ka šis diplomāts bijis iesaistīts spiegošanā.

Krievijas šīs apsūdzības ir noliegusi.

Krievijas Ārlietu ministrijas piektdien izplatītajā paziņojumā teikts, ka "Norvēģijas varasiestāžu destruktīvais kurss ir nenovēršami negatīvi ietekmējis divpusējo attiecību atmosfēru".

Paziņojumā teikts, ka atbildība par šādas politikas sekām pilnībā gulstas uz Norvēģiju.

Norvēģijā šomēnes tika aizturēts Norvēģijas pilsonis, kas strādā kompānijā DNV GL, kas piedāvā sertifikācijas pakalpojumus apdrošināšanas vajadzībām jūrniecības, naftas, gāzes un atjaunojamo energoresursu nozarēm. Vīrietis tika aizturēts uz aizdomu pamata par slepenas informācijas pārdošanu Krievijai. Tiek uzskatīts, ka arī izraidītais Krievijas diplomāts bija saistīts ar šo lietu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu