Valsts drošības dienests fiksējis 25 signālus par iespējamiem vēlēšanu pārkāpumiem

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Edijs Pālens/LETA

Valsts drošības dienests (VDD) ir pārbaudījis 25 signālus par iespējamiem ar vēlēšanu norisi saistītiem pārkāpumiem, no kuriem lielākā daļa nav apstiprinājusies.

Informācija apkopota par laika posmu pirms vēlēšanām, kā arī šodien, vēlēšanu dienā.

Saņemtie signāli par iespējamu prettiesisku vēlētāju ietekmēšanu uz šo brīdi ir pārbaudīti, un informācija nav apstiprinājusies. Pārbaudīta arī lielākā daļa signālu, kas bija saistīti ar vēlēšanu norisi. Par iespējamām nepilnībām tika informētas attiecīgās vēlēšanu komisijas un Centrālā vēlēšanu komisija, un šie jautājumi tika veiksmīgi atrisināti. Vienā gadījumā pārbaude vēl nav noslēgusies.

Tāpat VDD informāciju, kas tika konstatēta vai saņemta par iespējamiem aģitācijas vai kārtības pārkāpumiem, pēc piekritības nosūtīja attiecīgi Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojam un Valsts policijai tālākai izskatīšanai.

Kopumā vērtējot priekšvēlēšanu periodu un vēlēšanu dienu, tā noritējusi mierīgi un bez būtiskiem drošības incidentiem, atzīmēja dienestā.

Tāpat VDD pateicas iedzīvotāju izrādītajai pilsoniskajai iniciatīvai, informējot dienestu un citas institūcijas par iespējamiem pārkāpumiem vēlēšanu norises laikā.

Rīgas domes ārkārtas vēlēšanu dienā durvis vēra 156 balsošanas iecirkņi. Šodien bija iespējams novēlēt līdz plkst.22. Pirms tam no 26. līdz 28.augustam norisinājās iepriekšējā balsošana. Šoreiz rīdziniekiem bija iespēja balsot jebkurā vēlēšanu iecirknī.

Rīgas domes vēlēšanām iesniegti 15 kandidātu saraksti, un uz iekļūšanu Rīgas domē kopumā pretendēja 707 kandidāti.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu