JKP: Nav nekāda pamata runāt par "Saskaņas" un GKR iekļaušanu Rīgas domes koalīcijā (8)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Rīgas domes priekšsēdētāja vietniece Linda Ozola (JKP)
Rīgas domes priekšsēdētāja vietniece Linda Ozola (JKP) Foto: Sintija Zandersone/LETA

Pēc Rīgas domes ārkārtas vēlēšanām nav nekāda pamata runāt par to, ka līdzšinējās domes varas partijas "Saskaņa" un "Gods kalpot Rīgai" (GKR) būtu jāaicina uz sarunām par koalīcijas veidošanu Rīgas domē, uzskata Jaunās konservatīvās partijas (JKP) saraksta līdere vēlēšanās Linda Ozola.

Politiķe uzsvēra, ka JKP uzstādījumos arī pēc vēlēšanām nekas nav mainījies, un koalīcija domē jāveido partijām, kas veido Latvijas valdību. "Rīt tiksimies ar kolēģiem un pārrunāsim koalīcijas prioritātes," klāstīja politiķe.

Viņa pašlaik atturējās komentēt, vai atbalstītu vēlēšanās uzvarējušā "Attīstībai/Par!" un partijas "Progresīvie" (AP/P) apvienotā saraksta līdera Mārtiņa Staķa kandidatūru mēra amatam un kā personu, kas vada sarunas par koalīcijas izveidi. Par to varēšot spriest vien pēc tikšanās ar potenciālajiem koalīcijas biedriem, apgalvoja Ozola.

"Tāpat kā paudām iepriekš, ar esošajiem vēlēšanu rezultātiem nav nekāda pamata runāt par "Saskaņas" un GKR iekļaušanu koalīcijā," uzsvēra JKP pārstāve.

Viņa zemo vēlētāju aktivitāti vēlēšanās saistīja gan ar to, ka iedzīvotāji, iespējams, jūtas neuzklausīti un zaudējuši cerību, kas var ietekmēt lietu kārtību pašvaldībā, gan ar apmulsumu, kas iestājies, sašķeļoties "Saskaņas" un GKR koalīcijai un bijušajam mēram Nilam Ušakovam (S) sākot darbu Eiropas Parlamentā.

Rīgas vēlēšanu komisijai turpinot apkopot vēlēšanu rezultātus, arvien skaidrāk iezīmējas nākamā Rīgas domes sasaukuma sastāvs.

Pašlaik ir apkopota informācija par balsotāju izvēli 155 no 156 iecirkņiem, tādēļ informācija par mandātu sadalījumu un deputātu kandidātu svītrojumiem un tiem ievilktajiem plusiem var nedaudz pamainīties.

Veicot aprēķinus pēc pašreiz Centrālās vēlēšanu komisijas (CVK) mājaslapā pieejamās informācijas, Rīgas domē varētu būt iekļuvuši septiņi politiskie spēki un vēlēšanu potenciālie uzvarētāji - AP/P apvienotais saraksts - tiktu pie 18 deputātu mandātiem.

"Saskaņa" varētu iegūt 12 domnieku krēslus, "Jaunā vienotība" (JV) - desmit, apvienības "Visu Latvijai"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK un Latvijas Reģionu apvienības (NA/LRA) apvienotais saraksts - septiņus, GKR - piecus, bet Latvijas Krievu savienība (LKS) un JKP - katra pa četrām deputātu vietām.

No AP/P Rīgas domē varētu būt iekļuvuši Staķis, Anete Jēkabsone-Žogota, Mārtiņš Kossovičs, Edmunds Cepurītis, Antoņina Ņenaševa, Māris Mičerevskis, Agnese Logina, Iveta Ratinīka, Viesturs Zeps, Alija Turlaja, Selīna Vancāne, Viesturs Kleinbergs, Miroslavs Kodis, Justīne Panteļējeva, Laima Geikina, Mairita Lūse, Rūta Mežavilka un Ivars Drulle. Pašlaik nedaudz "zem strīpas" ir Zane Pūpola un Žanete Eglīte.

No JV galvaspilsētas pašvaldībā varētu būt ievēlēti Vilnis Ķirsis, Ints Ķuzis, Inese Andersone, Olafs Pulks, Dzintra Geka-Vaska, Lauris Ērenpreiss, Uģis Rotbergs, Kārlis Šadurskis, Rita Našeniece un Kaspars Spunde. Nedaudz "zem strīpas" pašlaik ir Hosams Abu Meri un Edgars Ikstens.

NA/LRA domē varētu pārstāvēt Einārs Cilinskis, Edvards Smiltēns, Ieva Brante, Ieva Siliņa, Dainis Locis, Jurģis Klotiņš un Valdis Gavars, bet JKP - Ozola, Jānis Ozols, Dāvis Stalts un Valters Bergs.

"Saskaņu" jaunajā domes sasaukumā varētu pārstāvēt Konstantīns Čekušins, Anna Vladova, Andris Morozovs, Eiženija Aldermane, Romāns Mežeckis, Mihails Kameņeckis, Andrejs Kozlovs, Sandris Bergmanis, Raimonds Rubiks, Igors Solomatins, Andrejs Kameņeckis un Vadims Faļkovs, bet nedaudz "zem strīpas" pašlaik ir Guntars Jirgensons un Vladimirs Frolovs.

GKR Rīgas domē varētu pārstāvēt Oļegs Burovs, Juris Radzevičs, Dainis Turlais, Ainars Baštiks un Jakovs Rafaļsons, bet LKS - Miroslavs Mitrofanovs, Jakovs Pliners, Vladimirs Buzajevs un Aleksandrs Kuzmins.

Komentāri (8)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu