Policija uzmana satiksmi pie "Marsa parka"; turpinās teritorijas izzāģēšana (86)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Protestētāja pie Marsa parka.
Protestētāja pie Marsa parka. Foto: Jānis Škapars/TVNET

 Policija ir izklīdinājusi aptuveni 20 "Marsa parka" aizstāvjus, kuri šorīt, protestējot pret koku izzāģēšanu parkā, traucēja satiksmi uz Brīvības gatves, savukārt strādnieki turpina attīrīt teritoriju no kokiem un krūmiem, novēroja aģentūra LETA. 

Pēc policijas papildspēku ierašanās tika ierobežota protestētāju pārvietošanās pa gājēju pāreju uz Brīvības gatves, kas ievērojami aizkavēja satiksmes kustību. Protestētāji pārgāja uz citu gājēju pāreju, taču arī tur viņu ielas šķērsošana satiksmi kavējošajā manierē tika novērsta.

Tikmēr "Marsa parka" teritorijā turpinās aktīva koku un krūmu izciršana. Teritorijā ir vairāki desmiti strādnieku, kuri krūmus un koku zarus uzreiz šķeldo.

Kā novēroja aģentūra LETA, šorīt ar protestētajiem jaunievēlētie politiķi nerunāja. Protesta vietā Brīvības gatvi šķērsoja Konstantīns Čekušins, kas Rīgas domē ievēlēts no partijas "Saskaņa", taču viņš notiekošajam protestam pagāja garām. 

Protesta dalībniekus morāli atbalstīja "Progresīvo" pārstāvji, kuri atzina, ka viņu spēkos neesot neko mainīt.

Kā ziņots, šorīt pirms darbdienas sākuma bijušā velotreka "Marss" teritorijā ieradās tehnika un koku zāģētāji,  teica "Marsa parka" aktīvistu pārstāve Gunita Piterāne.

Tehnika tika ievesta nožogotajā teritorijā, kurā cilvēki netika ielaisti, un drīz vien no teritorijas iekšpuses jau dzirdēja skanam zāģa rūkšanu.

Valsts policijas preses pārstāve Gita Gžibovska aģentūrai LETA apliecināja, ka policija plašākus komentārus nevar sniegt, kā vien to, ka kārtības nodrošināšanai uz vietas strādā policija.

Aktīvisti bija izsludinājuši trauksmi un aicinājuši ierasties visus, kuri var, lai aizstāvētu "Marsa parku" un neļautu nozāģēt kokus.

Kā vēstīts, Rīgā, bijušā velotreka "Marss" vietā, plānots būvēt jaunu ēku Valsts drošības dienesta vajadzībām, tādējādi varētu nebūt lemts piepildīties VEF rajona nekustamo īpašumu attīstītāju un iedzīvotāju iecerei šajā teritorijā izveidot parku.

Komentāri (86)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu