Protesti Baltkrievijā: opozicionāre Koļesņikova dibina jaunu partiju (19)

TVNET/LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AP/Scanpix

Baltkrievijas opozīcijas politiķe Marija Koļesņikova pirmdien paziņoja par jaunas partijas dibināšanu, kas centīsies panākt politiskas, sociālas un ekonomiskas reformas šajā valstī.

Jaunās partijas "Vmeste" ("Kopā") mērķis ir nodrošināt platformu tiem, kas cenšas panākt pārmaiņas, sacīja 38 gadus vecā Koļesņikova.

Marija Koļesņikova ir bijušā prezidenta kandidāta Viktora Babariko vēlēšanu štāba vadītāja. Viņa ir kļuvusi par vienu no ievērojamākajām personām opozīcijas kustībā pret prezidentu Aleksandru Lukašenko.

"Pēdējos trijos mēnešos mēs kopā esam sasnieguši vairāk nekā pēdējos 26 gados.

Kopā mēs esam cīnījušies un turpināsim cīnīties par brīvību un mūsu nākotni," Koļesņikova sacīja videoierakstā pirmdienas vakarā.

Videoierakstā tika parādīts arī Babariko pirms viņa aizturēšanas, kura notika jūnijā. Viņš tajā saka, ka ir laiks pārcelt darbu jaunā līmenī un ka visneatliekamākais uzdevums ir panākt izmaiņas konstitūcijā.

Jaunā partija darbojas atsevišķi no Koordinācijas padomes, kuru ir izveidojusi Baltkrievijas opozīcija varas pārejas atbalstīšanai. Koļesņikova ir Koordinācijas padomes prezidija locekle. 

Partijai "Vmeste" ir mērķis uzņemties atbildību par jaunas sabiedrības veidošanu, un tā ir vajadzīga, lai reaģētu uz pašreizējiem izaicinājumiem un nodrošinātu politisku mājokli sabiedrības locekļiem, sacīja Koļesņikova. 

Partija vēl nav reģistrēta, un tās programma nav skaidra. Baltkrievijā nav politisku partiju šī vārda ierastajā nozīmē.

Lukašenko ir izteicies par reformām, bet Koļesņikova brīdināja viņam neuzticēties, sakot, ka "Lukašenko melo un manipulē, ko viņš ir darījis 26 gadus".

Komentāri (19)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu