Samazinot valdes locekļu skaitu, krēslu "Rīgas mežos" zaudē GKR biedrs Edgars Vaikulis (5)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Edijs Pālens/LETA

Nepilnu nedēļu pēc Rīgas domes ārtkārtas vēlēšanām pašvaldības SIA "Rīgas meži" atbrīvojusies no viena valdes locekļa - GKR biedra Edgara Vaikuļa.  

Vaikulis krēslu valdē zaudēja pēc tam, kad uzņēmuma dalībnieku sapulces lēmuma rezultātā samazināts valdes locekļu skaits.

Rīgas pilsētas izpilddirektora pienākumu izpildītājas Ivetas Zalpēteres padomnieks Guntis Kārkliņš informēja, ka uzņēmuma valdē līdz šim darbojās četri valdes locekļi. Ņemot vērā, ka visām Rīgas domes kapitālsabiedrībām ir noteikts vienāds padomes un valdes locekļu skaits atkarībā no uzņēmuma lieluma, dalībnieku sapulcē tika pieņemts lēmums veikt grozījumus statūtos un samazināt valdes locekļu skaitu līdz trim.

Izvērtējot valdes locekļu kompetenču sadalījumu, darbu valdē turpinās līdzšinējie valdes locekļi Aivars Tauriņš, Juris Buškevics un Uldis Zommers.

Dalībnieku sapulcē tika izskatīts neatkarīgā revidenta "PricewaterhouseCoopers" sagatavotais ziņojums un apstiprināts 2019.gada pārskats.

Ņemot vērā iepriekš izteiktos Valsts kontroles un Konkurences padomes pārmetumus par to, ka Rīgas dome ir izvērtējusi tikai līdzdalību uzņēmumā un nav atsevišķi vērtējusi savu līdzdalību kokzāģētavā "Norupe", valdei tika uzdots iesniegt uzņēmuma darbības stratēģiju, ietverot kokzāģētavas biznesa plāna juridisku un finanšu izvērtējumu.

Kā iepriekš informēja Rīgas pilsētai piederošo uzņēmumu kapitāldaļu turētāja Rīgas pilsētas izpilddirektora pienākumu izpildītāja Iveta Zalpētere, piecu mēnešu darba periodā paveikts daudz, piemēram, pieņemta jauna kārtība Rīgas pilsētas pašvaldības kapitālsabiedrību pārvaldībai. Esot samazinātas valdes uzņēmumos "Rīgas ūdens", "Rīgas namu pārvaldnieks".

Tāpat no uzņēmuma "Rīgas siltums" padomes tika atbrīvoti ilggadējie bijušie Rīgas domes deputāti Jānis Ločmelis (GKR) un Vjačeslavs Stepaņenko (S). No amata atbrīvots Rīgas domes Informācijas tehnoloģiju centra (ITC) direktors Ēriks Zēģelis.

Viņa ir pārliecināta, ka tieši viņas vadībā aizsākts valdes un padomes locekļu profesionāls un godīgs atlases process.

Komentāri (5)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu