Topošie domnieki: Jaunajā domē tiesiskums būs pāri visam (8)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Evija Trifanova/LETA

Jaunajā domē tiesiskums būs viena no galvenajām prioritātēm, par to šodien koalīcijas veidošanas sarunās vienojās "Attīstībai/Par!", partijas "Progresīvie" (APP) un Jaunās konservatīvās partijas (JKP) pārstāvji. Koalīcijas veidošanas sarunu procesā gan vēl nav izdevies vienoties par amatu sadalījumu un to galīgo skaitu jaunajā domes sasaukumā, un neoficiāla informācija liecina, ka, iespējams, tiek apsvērta doma Rīgā iecelt pat trīs vicemērus.

Linda Ozola (JKP) paziņoja, ka sadarbības partneriem ir vienota sapratne, cik būtisks ir tiesiskums un korupcijas izskaušana no domes.

Politiķe gan piebilda, ka, viņasprāt, nav nepieciešams veidot jaunu domes komiteju, kas cīnītos pret korupciju pašvaldības struktūrās. Šobrīd Rīgas domē jau darbojas Drošības, kārtības un korupcijas novēršanas jautājumu komiteja, tikai tās darbs esot jāuzlabo.

Savukārt mēra amata kandidāts Mārtiņš Staķis (APP) uzsvēra, ka

tiesiskumam ir jābūt visās komitejās, neatkarīgi no konkrētās nozares.

Ozola piebilda, ka esot svarīgi, lai, runājot par turpmākajiem sadarbības modeļiem, visa darba struktūra tiktu pakļauta konkrētu mērķu sasniegšanai.

Kā ziņots, šodien turpinās sarunas par jaunās RĪgas domes koalīcijas izveidošanu. Pirmā tikšanās notika starp APP un JKP, pēc tam APP tiksies ar Nacionālās apvienības/Latvijas Reģionu apvienības pārstāvjiem (NA/LRA), bet pēdējie uz sarunām nāks "Jaunās vienotības" (JV) pārstāvji.

Aizvien nav kopīgas izpratnes par vadošo amatu skaitu jaunajā sasaukumā

Vienlaikus topošajā Rīgas domes koalīcijā aizvien neatrisināts palicis jautājums par amatu sadalījumu un to galīgo skaitu jaunajā domes sasaukumā.

Staķis žurnālistiem uzsvēra, ka, pirms sarunas nav noslēgušās, vēl ir grūti runāt par atbildības jomu skaitu.

"Vēl nav panākta kopīga simtprocentīga izpratne partneru vidū," pauda Staķis.

Sākotnējais koalīcijas sadarbības memoranda piedāvājums paredzēja desmit atbildības jomas - mēru, vicemēru un astoņas komitejas, savukārt vēlāk partneri norādīja, ka tiek diskutēts par diviem vicemēra amatiem, kas varētu pienākties partiju apvienībai "Jaunā vienotība" un Nacionālās apvienības un Latvijas Reģionu apvienības (NA/LRA) politiķiem.

Aģentūras LETA rīcībā esošā neoficiālā informācija liecina, ka

patlaban kuluāros tiek runāts arī par iespēju līdz trim palielināt vicemēru skaitu līdzšinējo divu vietā.

Trešais vicemēra amats sekojoši varētu tikt iedots JKP.

JKP saraksta līdere Linda Ozola nekomentēja to, vai topošās koalīcijas partneru vidū noris sarunas par vicemēru skaita palielināšanu.

JKP jaunajā pašvaldības sasaukumā gatava uzņemties atbildību par "jebkuru jomu", tostarp arī par satiksmi, ņemot vērā, ka partija vada arī Satiksmes ministriju.

Ozola mudināja pārējos sarunu partnerus noskaņoties strādāt rīdzinieku interesēs, nonākot līdz sekmīgam sarunu noslēgumam.

Komentāri (8)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu