Norvēģijas premjere tiksies ar Tihanovsku (3)

TVNET/LETA/BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AFP/SCANPIX

Norvēģijas premjerministre Erna Sūlberga nākamnedēļ apmeklēs Lietuvu, kur viņa plāno tikties ar šīs valsts premjeru Sauļu Skverneli un prezidentu Gitanu Nausēdu, kā arī ar Baltkrievijas opozīcijas kandidāti 9.augustā notikušajās prezidenta vēlēšanās Svetlanu Tihanovsku.

Skverneļa un Nausēdas pārstāvji ziņu aģentūrai BNS apstiprinājuši, ka premjers un prezidents otrdien gatavojas pieņemt Norvēģijas valdības vadītāju.

Pati Sūlberga Norvēģijas laikrakstam "VG" paudusi cerību tikties arī ar Tihanovsku, lai uzklausītu viņas viedokli par to, kā starptautiskā sabiedrība varētu palīdzēt risināt krīzi Baltkrievijā.

"Cilvēku pūļi Minskas un citu Baltkrievijas pilsētu ielās liecina, ka ļaudis vēlas demokrātiskas pārmaiņas," pirms vizītes Lietuvā izteikusies Norvēģijas premjere.

Kā ziņots, Lietuva uzņēmusi Tihanovsku un viņas bērnus, jo opozīcijas kandidāte bija spiesta pamest Baltkrieviju pēc tam, kad nākamajā dienā pēc vēlēšanām mēģināja iesniegt sūdzību Centrālajā vēlēšanu komisijā, pieprasot pārskaitīt balsis, un domājams, saņēma draudus vērsties pret viņas bērniem un vīru.

Atrazdamās Viļņā, Tihanovska vērsusies pie Eiropas valstu vadītājiem, aicinot viņus neatzīt Baltkrievijas vēlēšanu rezultātus, un iniciējusi Koordinācijas padomes izveidi varas nodošanas nodrošināšanai Baltkrievijā, solot ka tā izsludinās jaunas vēlēšanas ar ārvalstu novērotājiem.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu